Haberler

Müteahhitten Aldıkları Ev İpotekli Çıkınca 4 Çocuklu Aile Perişan Oldu

KAYSERİ'de, oturan bir çocukları otizmli, bir çocukları ise epilepsi hastası 4 çocuklu Osman-Ayfer Seyfi çiftinin 3 sene önce aldıkları daire, teslim tutanağı ve 400 bin liralık teminat senedi olmasına karşın, müteahhittin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle icra kanalıyla satıldı. Dairenin daha önce ipotekli olduğunu öğrendiklerini belirten aile, zor durumda olduklarını belirterek yardım istedi.

Kocasinan ilçesi Barbaros Mahallesi Oymak Caddesi'ndeki Hukuk Kent Garanti Apartmanı'nda oturan Seyfi ailesi, daireyi 3 yıl önce peşin 320 bin TL'ye satın aldı. Taraflar arasında satış sözleşmesi yapılarak, daire teslim tutanağı imzalandı. Ticari adı Garanti Konut olan Sel yapı sahibi müteahhit Temur Salman, daire sahibi Osman Seyfi'ye tapu alınıncaya kadar, 400 bin TL'lik teminat senedi verdi. Ancak, bir banka, inşaat şirketinin çektiği krediye mahsuben bu daireye ipotek koydu.

Bu arada, FETÖ davasından tutuklanan Temur Salman, 14 ay sonra salıverildi. İpotek işleminin, dairenin Seyfi ailesine satıştan önce yapıldığını öne süren banka, ailenin banka genel müdürlüğü ve Tüketici Mahkemesi nezdindeki tüm girişimlerine karşın, ipoteği paraya çevirmek amacıyla 1. İcra'da satışa gitti. Ancak, satışta daire 340 bin TL'ye bankada kaldı. Ayfer Seyfi yaşanan olaydan duyduğu üzüntü nedeniyle sağlığını kaybetti. Omuriliğinde ödem oluşan Seyfi, yatalak oldu. Seyfi ailesinin 8 yaşındaki kızı Berinay yıllardır otizm, ailenin küçük oğlu Burhan (17) ise epilepsi tedavisiyle boğuşuyor.

Ayfer Seyfi, "2015'te yılsonuna doğru dişimizden tırnağımızdan artırarak bir ev aldık. Evi bankaya bulaşmayalım diye nakit vererek aldık. Evi alırken, tapunun üzerinde ipotek olduğunu bilmiyorduk. Bu nedenle banka, evi elimizden aldı. Bu evi yapan müteahhit FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Muhatap olacak kimseyi bulamadık. Bu süreçte mücadele verdik. Bankayla anlaşma yoluna gittik, ama anlaşamadık. Biz kesinlikle bankayı suçlamıyoruz, o hakkını aldı. Biz sadece mağduruz ve yardım etmelerini istiyoruz. Müteahhit bize yardımcı olamayacağını söyledi. Öyle olunca biz de bir şey yapamadık. Şu an evi banka satın aldı ve ihaleyle satışa çıkaracak. 4 tane çocuğum var. Bu çocuklarımdan ikisi hasta. Benim durumum da ortada. Birkaç aydır ben bu olaylardan sonra sağlık problemleri ile uğraşıyorum. Banka evi satarsa, mağdur olacağız. Bir bayan olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan ve ilgili bankanın sahibi hanımefendiden yardım bekliyorum. Yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Mağdur olduğumuz durum belgeleriyle ortada duruyor" ifadelerini kullandı.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Seyfi Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title