Haberler

Muş'ta Köy Yollarında Asfalt Çalışması

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, merkeze bağlı Ağaçlık köy yolunda yapılan asfalt çalışmalarını inceleyerek bu yıl il genelinde 425 kilometre birinci kat asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, merkeze bağlı Ağaçlık köy yolunda yapılan asfalt çalışmalarını inceleyerek bu yıl il genelinde 425 kilometre birinci kat asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi.

Muş merkeze bağlı Ağaçlık köyü asfalta kavuşuyor. Vali Vedat Büyükersoy ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Ağaçlık köy yolunda yapımı devam eden asfalt çalışmalarını inceledi. Asfalt çalışması ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'den bilgi alan Vali Vedat Büyükersoy, Muş merkez ve ilçeler dahil 425 kilometre birinci kat asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi. İl Özel İdaresi'nin Ağaçlık köyüne ayrıca çöp toplama hizmetini de verdiğini hatırlatan Vali Büyükersoy, "91 hanelik Ağaçlık köyümüz merkeze 2,5 kilometre mesafede bir köyümüz. Bu köyümüze birinci kat asfalt hizmeti verdik şu an çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce kanalizasyon ve su sorunlarını çözmüştük. Ayrıca bu köye çöp toplama hizmeti de vermekteyiz. Merkezi 2,5 kilometre olan bu köyümüz belediyemizin de mücavir alanında kalmaktadır. Ama buna rağmen biz hizmet vermeye de devam ediyor" dedi.

Köylerdeki elektrik faturalarının ödenmemesi ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Vali Büyükersoy, "Ancak köylülerimiz elektriğin parasını ödenmese su da akmaz. Su akmayınca diyorlar ki bizim sularımız akmıyor. Tabi ki senin suyun akmaz elektrik parasını ödemezsen parasını ödersen suyun fevkalade akar. Vatandaş en az her gün 10 lira verip sigarayı içmediği taktirde hem hanımını sigorta yapacak hemde rahatlıkla su parası ödeyebilecektir. Yani sigara içenler sigara içmekten vazgeçsinler. 12 lira su parasını her ay ödesinler üstüne üstlükte hanımlarını Bağ-Kurlu yada isteye bağlı SGK'lı yapsınlar" şeklinde konuştu.

Köylerinde yıllarca elektrik ve su sorunun yaşandığını ancak İl Özel İdaresi'nin bu sorunların büyük bir kısmını çözüme kavuşturduğunu vurgulayan köy muhtarı Selahattin Olcay ise, emeği geçen herkese teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Büyükersoy Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title