Haberler

Mümin Sarıkaya, 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı

Güncelleme:

'Ben Yoruldum Hayat' şarkısıyla ünlenen Mümin Sarıkaya, katıldığı programda, şarkıyı doğum gününü kutlayan kişilere teşekkür etmek için yazdığını ve bir gecede onlarca kez paylaşıldığını anlattı.

'Ben Yoruldum Hayat' türküsüyle gönüllerde tahta kuran Mümin Sarıkaya, Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına konuk oldu. Sarıkaya, ünlenmesinde büyük etkisi olan türküyü nasıl yazdığını da anlattı.

"DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN İNSANLARA FARKLI BİR TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN ŞARKIYI YAZDIM"

Sarıkaya, canlı yayında dillere destan olan türküsünün hikayesini şöyle anlattı: "Şarkının bu kadar dinleneceğini hiç düşünmemiştim. İnsanın hayatında yorgunluklar olur çileler olur. Bende 30 sene müziğe emek vermiş biriyim. Hayallerimiz isteklerimiz oluyor ama bazı şeyler hemen olmuyor demek ki hepsi toplanmış. Ben 9 Haziran doğumluyum, 8 Haziran'da gece sosyal medyadan doğum günü mesajları gelmeye başladı. Ama ben o gün şarkı yazabilecek psikolojideydim. Bende bu insanlara farklı bir teşekkür edeyim bir dörtlük yazayım dedim.

Mümin Sarıkaya 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı

"FACEBOOK'A KOYDUM ONLARCA İNSAN PAYLAŞMAYA BAŞLADI"

Eve gittim, kalem kendi kendine yazmaya başladı 'ne oluyor dedim' 2-3 derken geldi o gün 4-5 yazabilirdim. Sabahta heyecanlandım arkadaşlarımı çağırdım hemen bir keman bir bağlama ne varsa gelin dedim. Sonra çaldık ama beğenmedim şarkıyı. O günde memleketimde İdil Biret'in piyano konseri vardı. Yozgat'ta çok güzel bir salonu vardı orada İdil Hanım'ı dinledik piyanosu falan vardı.

Mümin Sarıkaya 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı

Bende 'acaba bana bu salonu verirler mi?' dedim. Sonra sağ olsunlar verdiler. Sonra bir arkadaşımdan rica ettim iki kamera alıp geldi. Sonra çaldık, söyledik Facebook'a koyduk. Her enter'a bastığımızda onlarca insan paylaştı."

Mümin Sarıkaya 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı

ÖDÜL ALDI

Mümin Sarıkaya, 45. Altın Kelebek Ödül Töreni'nde "En İyi Halk Müziği Erkek Sanatçısı" ödülünü aldı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sarıkaya Kanal D Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

mxm:

bu kim lan. cismini ismini ilk defa duydum. parası bitti heralde.

5
16
yanıtYanıtla
alperkan:

Helal olsun Yozgatlı

14
3
yanıtYanıtla
İRTİCAAAHH:

BU HABERİ YAZAN ARKADAŞA SESLENİYORUM BİRAZ DİKKAT BİRAZ SAYGI NE DEMEK '''' gönüllere tahta kurmak'''' NE DEMEK YAAA

12
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

yolun açık olsun mümin SARIKAYA emeğine sağlık

12
2
yanıtYanıtla
HELAL OLSUN:

HELAL OLSUN

10
2
yanıtYanıtla
papaz efendi:

tahta mı kurmuş :)

4
7
yanıtYanıtla
serdar:

başarılı beste. güzel yorum. harika ses

8
2
yanıtYanıtla
Sivas''tan Emre.:

Tebrik ederim, sevindim.

7
3
yanıtYanıtla
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

Hayat acımasız bu değirmen her kezi öğütecek şübhesiz şarkıda bu yönüyle süper insanı duygulandırıyor teşekkürler

7
3
yanıtYanıtla
AYDIN:

cansın YOZGATLI

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title