Haberler

Mumcu: "Çözüm Cumhurbaşkanını Halka Seçtirmek"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Çözümün; 'Cumhurbaşkanını Halka Seçtirmek Olduğunu' Belirterek, 'Bu Konudaki Israrlı Tutumumuzu Sayın Başbakan ve Heyetine de Bir Kez Daha İfade Ettik' Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, çözümün; ''Cumhurbaşkanını halka seçtirmek olduğunu'' belirterek, ''Bu konudaki ısrarlı tutumumuzu sayın Başbakan ve heyetine de bir kez daha ifade ettik'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mumcu'yu, parti genel merkezinde ziyaret etti. Mumcu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''Bu görüşmenin bundan iki yıl önce gerçekleşmesini arzu etmiştik ama şimdi gerçekleşmiş olması dahi memnuniyet vericidir. Demokrasi, uzlaşma rejimidir. Çözümü demokrasi, hukuk içinde bulabileceğiniz yegane rejimdir'' diye konuştu.

Başbakan'ın görüşlerini daha açık bir şekilde duyabilmeyi arzu ettiklerini ancak bu konuda partilerinin yetkili kurullarıyla görüşmelerinin ardından kararlarını berraklaştıracaklarını ifade ettiklerini aktaran Mumcu, ''Cumhurbaşkanlığı makamı, çözüm adresi olmalıdır. Ama bu seçimin üzerinden bir gerginliğe dönüşmesi, Türkiye adına kaygı verici bir gelişmedir'' dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözümleri için vazgeçilemeyecek iki şeyin, ''devletin birliği ve demokratik toplum iradesi'' olduğunu ifade eden Mumcu, şunları kaydetti:

''Giderek kapsamlı bir soruna dönüşmeye aday gözüken bu seçimi, Türkiye'nin barışına, huzuruna hizmet eder bir biçime dönüştürebiliriz. Krize dönüşmesi muhtemel bir süreci, fırsata dönüştürebiliriz. Bunun yolu, Anayasayı değiştirmek ve seçimi halka yaptırmaktır. Bunun için zaman, imkan ve fırsat vardır. AK Parti, kuruluş bildirgesinde bu konuda halka taahhütte bulunmuş olduğunu hatırlamalıdır. Zaman, fırsatı ganimete dönüştürme zamanı değildir."

Mumcu, AK Parti ve CHP'nin, ''tutumlarının Türkiye'yi gerdiğinin ve ülkeyi birbirini tetikleyebilecek krizler sürecine sürüklediklerinin'' farkına varmaları gerektiğini söyledi.

Mumcu, DYP ve ANAVATAN'ın çeşitli üyelerinin iyi niyet beyanlarıyla gelişen bir işbirliği arayışlarının olduğunu belirterek, "Ancak senaryolaştırılmış, partilerin kurumsal kimliklerinin temsil edildiği bir anlaşma görüşme şu ana gerçekleşmiş değil" dedi.

Bir gazetecinin ''20 Milletvekili ile Genel Kurulda hazır bulunacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Eğer bizim oylarımızın karar verme üzerinde bir etkisi varsa bu etkinin Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu çözümden yana gerçekleşmesini istiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title