Haberler

Mülteci Kampında Büyüdü, Şimdi TRT World'de Çalışıyor

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah, Oxford üniversitesine uzanan öyküsü ile mülteci kamplarındaki çocuklara ilham veriyor.

TRT World'den yapılan açıklamaya göre, TRT World tarafından hayata geçirilen küresel vicdan çağrısı yapan sivil girişimi "World Citizen", "Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors" programının ikinci ayağına 2 Mart'ta Harran Mülteci Kampı'nda başladı.

TRT World'un sosyal sorumluluk projesi "World Citizen" faaliyetleri kapsamında sığınmacı çocuklar arasında gazetecilik mesleğine olan ilgiyi arttırmayı, böylece geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi amaçlayan "Gençler için Gazetecilik" adlı eğitim programı bünyesinde bu yıl, farklı şehirlerde mülteci çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

Dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından başlatılan, çalışanlarının sahada sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiği bu girişim kapsamında, gençlere bilgi, beceri ve daha iyi bir gelecek için umut vermeyi amaçlayan projeler gerçekleşiyor.

TRT World'ün deneyimli gazeteci kadrosu tarafından tasarlanan ve 3 gün sürecek olan eğitim kapsamında mobil gazetecilik, hikaye anlatımı ve gazeteciliğin temelleri konu başlıkları ele alınıyor.

Gençler, üretken hikaye anlatımı, dijital haber oluşturma, sosyal medya kullanımı ve haber güvenilirliğini doğrulama derslerinden sonra kamptaki orijinal hikayeleri yazmaya başlayacak.

Bunun yanı sıra, mülteci gençlerin film yapımı derslerine devam etmelerini sağlayarak kendi hikayelerini anlatma ve seslerini dünya ile paylaşma noktasında özgüven duygusunu kazandırmak hedefleniyor.

Mülteci kamplarında büyüyen Abdullah, Suriyeli çocuklarla deneyimlerini paylaşıyor

Eğitimin ilk günü düzenlenen tanışma toplantısında çocuklar, Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Dr. Jamal Abdullah'ın başarı öyküsünü dinleme şansı buldu.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen olmayı başaran, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve siyasal sosyoloji alanında üç yüksek lisans derecesine sahip ve İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerine oldukça hakim olan Dr. Jamal Abdullah, öğrencileri büyük hayaller kurmak ve hayal etmek noktasında motive etmek için "Geleceği İnşa Etmek" başlıklı eğitim oturumunu gerçekleştirdi.

Eğitim programına katılan öğrencilerden 12. sınıf öğrencisi Halepli Hana duygularını, " Suriye'de devrim başladığında 13 yaşındaydım ve o dönemde gazeteci olmaya karar verdim. Şimdi nihayetinde mobil gazetecilik hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buluyorum. Sahip olduğumuz bu eğitimle gazeteci olmak konusunda bugün daha kararlıyım." sözleriyle ifade etti.

"Geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT World Genel Müdürü İbrahim Eren, "kayıp nesil" diye tanımlanan ve umut bağlanmayan mülteci çocuklara inandıklarını belirtti.

Bu proje ile onları destekleyip, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceklerini aktaran Eren, "7. yılına girilen Suriye Savaşı yüzünden binlerce çocuk en temel haklarından mahrum bırakılıyor. 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor. TRT World, 'World Citizen' adlı insani girişimiyle Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyor. İlk ayağını geçtiğimiz yıl Gaziantep'te başlattığımız, 'Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors' programına bu yıl Harran'da 64 gencimiz ile devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Eren, bu çalışmaların devamının geleceğini vurgulayarak, World Citizen'in küresel vicdana ilham olacak pek çok girişimle uluslararası medyadan sadece yayınlarıyla değil, duruşu ile de farklılaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Citizen Harran Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title