Haberler

Mulhouse'da Atatürkçü Düşünce Derneği İftar Verdi

Fransa'nın Mulhouse kentinde, Atatürkçü Düşünce Derneği iftar yemeği verdi ve derneğin Mulhouse şubesinin kurulacağını açıkladı.

Fransa'nın Mulhouse kentinde, Atatürkçü Düşünce Derneği iftar yemeği verdi ve derneğin Mulhouse şubesinin kurulacağını açıkladı.

İftar yemeğinden sonra şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden toplantıda konuşan Ercan Topal,  DHA mikrofonuna "Bu akşam burada bir iftar yemeği veriyoruz ve akabinde Mulhouse Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kuruluşunun ilk adımını atmış oluyoruz, arkadaşlar ile beraber bu projemizi gelen misafirlere tanıtacağız" açıklamasını yaptı.

Avrupa'da Atatürkçü Düşünce Dernekleri artıyor

Mulhouse ADD derneğinin açılışına katılan Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliğinin Genel Başkanı Doktor Mustafa Tosun ise, Batı Avrupa'nın tüm ülkelerinde Atatürkçü Düşünce Derneklerinin olduğunu, gün geçtikçe sayılarının arttığını, Makedonya'da da bir dernek açtıklarını belirtti.

"Yurtseverleri vatan için bir çatı altında toplamak"

Gayelerinin Avrupa'da yaşayan yurtseverleri vatan için bir çatı altında toplamak olduğunu dile getiren Doktor Mustafa Tosun, kendilerini Atatürk Türkiye'sinin süvari ordusu olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye aleyhtarı söylemlerin genel olarak batı emperyalizmi merkezlerinde dillendiğini açıklayan Tosun, Türkiye'ye karşı oynanan oyunların karşısında ilk kendilerinin durmaları gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda ADD Mulhouse derneğine üye kayıtları yapıldı.

Görüntü Dökümü:

İftar yemeği

Ercan Topal'ın daha mikrofonuna açıklamaları

Doktor Mustafa Tosun'un DHA mikrofonuna açıklamaları

Saygı duruşu

İstiklal Marşı

Ercan Topal ADD Mulhouse derneğinin açılışı konusunda yaptığı açıklama

ADD Rhone Derneği başkanı Ali Riza - Lyon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fransa Politika Güncel Haberler

title