Haberler

Mühendisliği Bırakıp İstiridye Mantarı Üretmeye Başladı, Parayı Buldu

Güncelleme:

Bilişim sektöründe yöneticilik yaparken istifa eden sistem mühendisi Çağdaş Kasapoğlu, Aydın Germencik'te kurduğu istiridye mantarı çiftliğinde teknolojiden uzak, yeni bir yaşam kurdu.

Bilişim sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra 33 yaşında mesleğini bırakan sistem mühendisi Çağdaş Kasapoğlu, Aydın'ın Germencik ilçesine kurduğu istiridye mantarı çiftliğinde teknolojiden uzak, yeni bir yaşam kurdu.

İSTİRİDYE MANTARI ÜRETMEK İSTEYENLERE DE DERS VERİYOR

Geçen 4 yılda yeni işinde önemli mesafe alan ve aylık 14 ton istiridye mantarı üreten Kasapoğlu, bu sektöre girmek isteyen girişimcilere de haftada iki gün eğitim veriyor.

Küçük bir araştırma sonrası istiridye mantarı üretimine karar verdiğini ifade eden Kasapoğlu, "Üniversiten mezun olduktan sonra bilişim sektörüne adım attım. İyi bir iş ortamım olmasına rağmen kalabalık ve şehir ortamı beni bunaltıyordu. Sabahtan akşama sürekli bilgisayar başındaydım. Gelirim iyiydi ancak bu işin beni bir yerden sonra robotlaştırmaya başladığını hissettim. Masa başı işten sıkılmıştım. Dört yıl önce de evimi satarak Germencik ilçesinde mantar yetiştirmeye başladım" diye konuştu.

"TESİSTE YATIP KALKIYORDUM"

Öteden beri üretip kazanmayı istediğini vurgulayan Kasapoğlu, gelirin iyi olmasına rağmen hayatında radikal bir değişikliğe gittiğini dile getirdi.

İlk olarak bir odalık tesiste üretime başladığını belirten Kasapoğlu, "Bütün günüm tesiste geçiyor. İzmir'den Germencik'e taşındık, eşim de bana çok destek oldu. Para kazandıkça işi büyütmeye karar verdim. İlk yıl tesiste yatıp kalktım. Mantarın gelişiminin her aşamasını gördüm. Şu anda 14 odada üretim yapıyorum. Aylık 14 tona yakın üretim kapasitemiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Germencik İzmir Aydın Yaşam Ekonomi Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title