Haberler

Muhammed Mursi'nin ölümü sonrası konuşan Süleyman Soylu kimdir?

Güncelleme:

Süleyman Soylu, Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesi sonucu yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Soylu, "Mısır'ın eski başkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda vefat etmiştir. Bu bir şehadettir." açıklamasını yaptı. Peki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimdir? Aslen nereli?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin vefatı sonrasında açıklama yaptı. Çıktığı mahkeme salonunda ölen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında konuşan Süleyman Soylu, "Darbeyle devrilen ama vicdanlarımızda her zaman en yüksek noktada bulunan Mısır'ın eski başkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda vefat etmiştir. Bu bir şehadettir." dedi. Bu sözlerin üzerine Süleyman Soylu internette araştırılmaya başlandı. Peki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimdir? Aslen nereli?

SOYLU: "BU BİR ŞEHADETTİR!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muhammed Mursi'nin vefatı için şu sözleri söyledi:

"Bugün bizi derinden sarsan bir haber aldık. Biliniz ki dünya bugün bir kez daha zulme sessiz kalmanın, demokrasiyi eliyle rafa kaldırırken sessiz kalmanın acısını ağır bir şekilde yaşamıştır. Mısır'da seçimle işbaşına gelmiş, orada halkın getirdiği, hakkın, adaletin, vicdanın mücadelesini yapan ve darbeyle devrilen ama vicdanlarımızda her zaman en yüksek noktada bulunan Mısır'ın eski başkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda vefat etmiştir. Bu bir şehadettir. Bilinmelidir ki kıymetli genç arkadaşlarım, maddi zenginlikler gelip geçicidir. Onlara tamah edenler, makamlara, mevkilere, şana, şöhrete, fazla sevgiye tamah edenler, fazla üzüntüyle yeise kapılanlar, biliniz ki zarardadırlar. Zararda olmayan kimdir biliyor musunuz? Zararda olmayan bu dünyada yaşarken öteki dünyanın da hesabını yapabilenler ve maneviyatını güçlü tutabilenlerdir."

Muhammed Mursi'nin ölümü sonrası konuşan Süleyman Soylu kimdir?

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969'da İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan Soylu, ilk ve ortaokulu İstanbul Gaziosmanpaşa'da tamamladıktan sonra Plevne Lisesi'ne gitti ve sonrasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Meslek hayatına 1990'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başladı. 1989'da ise okul arkadaşlarıyla bir şirket kurarak ticaret hayatına atıldı. Süleyman Soylu, 1995'te kendi şirketini kurdu.

Süleyman Soylu, siyasete 1987'de Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Gençlik Kolları'nda başladı. 1999'da ise DYP İstanbul il başkanlığı görevine geldi ve 2002 genel seçimleri öncesi milletvekili adayı oldu.

Soylu, 2007'de DYP'nin Demokrat Parti (DP) ismini alarak girdiği seçimlerde baraj altında kalması sonrası genel başkan oldu. Kasım 2008'de DP 9. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa yeniden seçildi.

2009'daki yerel seçimleri öncesinde, hedefinin 2007 seçimlerinde elde edilen yüzde 5,4'lük oy oranının üstüne çıkmak olduğunu söyledi. "Yüzde 5,4'ün altında kalırsak çekilirim" dedi ve seçimlerde yüzde 4 oy alınca çekildiğini açıkladı.

12 Eylül Referandumu'nda Türkiye'yi dolaşarak "evet" için çalışmalar yapan Soylu, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi. Soylu ihraç sonrası Tayyip Erdoğan'ın davetiyle AK Parti'ye katıldı.

Kasım 2015'teki seçimlerde AK Parti Trabzon adayı oldu ve meclise girdi. Ahmet Davutoğlu döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Soylu, Binali Yıldırım döneminde de aynı göreve devam etti. Ağustos 2016'da İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Efkan Ala'nın yerine göreve geldi. Süleyman Soylu, 9 Temmuz 2018'de açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde de İçişleri Bakanı olarak yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Muhammed Mursi Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title