Haberler

Muğla Marmaris'te, Rusya Ulusal Birlik Günü Kutlandı

Marmaris'te, Rusya Ulusal Birlik Günü kutlandıMUĞLA'nın Marmaris ilçesinde yerleşik yaşayan Ruslar, Rusya Ulusal Birlik Günü'nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Marmaris'te, Rusya Ulusal Birlik Günü kutlandı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde yerleşik yaşayan Ruslar, Rusya Ulusal Birlik Günü'nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği (MARUS), 4 Kasım Rusya Ulusal Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. İlçede yerleşik yaşayan Ruslar, aileleriyle birlikte, Armutalan Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. İlçede okuyan Rus çocukların yaptığı, ülkelerinin temalarını anlatan kuru ve yağlı boya resim sergisi de etkinlikte açıldı. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, MARUS Yöneticisi Olga Sezgin, sivil toplum ve dernek temsilcileri yanı sıra yaklaşık 150 Rus vatandaşı, çocuklarıyla programa katıldı.

Serginin ardından Uğur Mumcu Salonu'na geçildi. Kutlama açılışı, çocukların Rusya ve Türkiye milli marşlarını okumasıyla başladı. MARUS yöneticisi Sezgin, iki ülkenin sosyal ve ekonomik bağlarının her geçen gün arttığını ve mutlu olduklarını söyleyerek, gelecek nesillerinin Rus kültürüne sahip çıkmak için gelenek ve görenekleri öğretmeye devam edeceklerini vurguladı. Söz alan Başkan Yardımcısı Kaplan, Özel ve güzel Marmaris'in turizm elçilerisiniz. Her zaman her yerde destek vermeye hazırız. Memleketimizi ne kadar iyi tanıtırsak o kadar güzel olur. Rusya'nın bizim için önemli ve özel yeri vardır. Ulusal Birlik Gününüz kutlu olsun dedi.

Konuşmalar ve destek verenlere plaket sunulmasının ardından çocuklar dans ve folklorik gösteriler sergiledi. etkinlikte bir sinevizyon gösterisi de yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Armutalan Marmaris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title