Haberler

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Vali Çiçek'i Ziyaret Etti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti,

Ziyarete, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, yönetim kurulu ikinci başkanı Kadir Tamer, genel sekreter Kenan Gürbüz, sayman Ferit Topaloğlu ve Fatih Bozoğlu katıldı.

Cemiyetin yeni yönetimine başarılar dileyen Vali Çiçek, Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin tarihinin eskiye dayandığını söyledi. Haberin kaynağından doğru bilginin alınması konusunda basının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Çiçek, "Muğla'daki yerel basının güçlenmesi, söz sahibi olması, inovasyonun ön planda tutulması, nitelik açısından kamuoyunu etkileme, ulusal kamuoyunda daha güçlü olmasında cemiyetin büyük bir rolü olacak" dedi.

Cemiyet üyelerinin ve basın sektöründe çalışan personelin yetiştirilmesi konusunda cemiyete büyük görev düştüğünü vurgulayan Çiçek, eğitim konusunda yapılan projelere çeşitli fonlardan destek sağlanarak paydaş olunabileceğini belirtti.

Hareketli, ileriyi gören, devamlı vizyon ortaya koyan Muğla basının olmasında cemiyetin büyük katkısının olacağına inandığını kaydeden Çiçek, "Genç, enerjik, sinerji alabilen, inovasyona önem veren, ileriyi görebilen, bu işi gönülle yapacak arkadaşlar olduğunuza inanıyorum. Yeni yönetiminizi kutluyorum" dedi.

Muğla'nın turizm kenti olması dolayısıyla dikkati çeken bir il olduğunu belirten Vali Çiçek, kentin tanıtılmasında basın mensuplarına büyük görev düştüğünü vurguladı.

Haberlerin doğru yapılması ve Muğla'ya zarar verebilecek haberler konusunda dikkatli olunmasında basın mensuplarına sorumluluk düştüğünü anlatan Çiçek, yerel basının bulunduğu bölgede ekonomi, sosyal yaşantı, sosyal bütünleşme ve dayanışmaya katkı sağlaması açısından önemli bir etmen olduğuna işaret etti.

"Heyecanlı bir ekibiz"

Muğla Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulundan sonra genç bir yönetimle göreve başladıklarını anlatan Başkan Süleyman Akbulut ise Muğla basının sorunlarının çözümü, derneğin daha aktif şekilde üyelerine ve kamuoyuna hizmet etmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Basın mensuplarının mesleki gelişmelerini sağlama konusunda eğitim çalışmalarına önem vereceklerini dile getiren Akbulut, "Habersel veya mesleksel kaliteyi yakalamak anlamında eğitimlere ihtiyacımız var. Biz bugüne kadar yapılamayanların yapılması konusunda heyecanlı bir ekibiz. Sizlerin desteğini çok yakınımızda hissetmek istiyoruz" dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin çıtasını daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini kaydeden Akbulut, basın mensuplarının yaşadıkları sorunların çözümü için Vali Çiçek'ten destek istedi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Süleyman Akbulut Amir Çiçek Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title