Haberler

Muğla'da Özelleştirme Karşıtı Eylem

Güncelleme:

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki termik santralleri ile kömür ocaklarında çalışan işçiler, özelleştirme çalışmalarının durdurulması için eylem yaptı.

Yeniköy, Kemerköy, Yatağan Santrali'nin özelleştirilmemesi için işletmelerde çalışan işçiler ve aileleri eylem yaptı.

Milas'ta Halil Bey Bulvarı'nda toplanan işçiler ve aileleri, Atapark Meydanı'na doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle bulvarın bir şeridi araç trafiğine kapatıldı.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Atatürk heykeli önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmemesi için 430 günden beri direnişte olduklarını söyledi.

Sanayileşme için enerjinin mutlaka yerli, ucuz ve güvenilir olması gerektiğini savunan Girgin, şöyle konuştu:

"Yıllarca zehir soluduk, kanser olduk. Zeytinlerimiz kurudu ve tarlalarımız istimlak edildi ama bir günden bir güne isyan etmedik. 'Devlet' diye her cefaya katlandık. Sadece insana, çevreye saygı gösterilsin, daha sıhhi bir ortamda yaşayalım istedik. Geldiğimiz noktada hepimiz için doğrudan ya da dolaylı ekmek kapısı olan, deyim yerindeyse asla vazgeçemeyeceğimiz özürlü evlatlarımız olan santrallerimiz ve kömür ocaklarımız 50 yıllık yetecek kömür rezerviyle Kemerköy Limanı ile lojmanıyla ambardaki civatasına kadar peşkeş çekiliyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Marmaris'te sendika yöneticileriyle birlikte bir toplantı yaptıklarını, o görüşmede özelleştirme aşamasındaki santrallerle kömür ocaklarının kar getiren kurumlardan olduğunu anlattıklarını söyleyen Girgin, "Bizler her zaman kamu kurumlarının verimli olmasını istediğimizi söyledik. Çünkü '76 milyonun hakkı var üzerimizde' dedik. Şu anda iş yerlerimizde 4 kişinin yapacağı işi 1 kişi iş kazası riskine rağmen yapıyor. Canhıraş biçimde çalışıyor. İş yerlerimiz yine de karlılıkta en üst seviyelerde yer alıyor" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Girgin Yatağan Milas Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title