Haberler

Muğla Aslı Baş Davasına Devam Edildi

Aslı Baş davasına devam edildiMUĞLA'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi'nde, 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren, 2003 yılı 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi.

Aslı Baş davasına devam edildi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi'nde, 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren, 2003 yılı 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi. Ahmet Bayer ve iki oğlunun ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye önünde açıklama yapıp, sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi.

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturmanın ardından Muğla Cumhuriyet Savcılığı, Ahmet Bayer (62) ve oğulları Hakan Bayer (32) ile Volkan Bayer (30) hakkında TCK'nın 82/1. maddesi kapsamında, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan M.U. (Murat Umirov) (41) için de TCK'nın 281. maddesinde yer alan 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Rapor savaşlarının yaşandığı davada 23'üncü duruşma bugün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Sanıkların katılmadığı duruşmada Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aslı Baş'ın ailesinin avukatı Fatih Sefa Küpçü, "Daha önce dosyaya Beyhan Stnesnen ile kızı Melis Stnesnen tanık olarak girmişti. Bunların tanıklıklarının şüpheli olduğu ve yalan beyanda bulunmak için davaya dahil edildiklerini söylemiştik. Talebimiz mahkeme tarafından reddedilmişti. Bodrum'da bahsettiğimiz bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı ve haklarında yalan beyanda bulunmaktan dava açıldı. O dava Yargıtay kararıyla buradaki dosyayla birleştirildi. Bildiğimiz kadarıyla bu kişiler yurt dışında yaşıyor. Bir takım gerçekleri çarpıtmış olabilirler. Mahkeme huzurunda kendilerine sorular soracağız. Duruşmaya kaldığı yerden devam edilecek" dedi.

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ise, "6 yıldır bu davanın peşindeyiz. Kızımızın öldürülmesinin nedenlerini arıyoruz. Deliller karartılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Duruşma yurt dışında bulunan Beyhan Stnesnen ile kızı Melis Stnesnen'in ifadelerinin alınması için 20 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

Duruşma sırasında adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de açıklama yaptı. Platform sözcüsü Seda Yılmaz'ın okuduğu açıklamada, davada, olayın defalarca raporlarla cinayet olduğunun ortaya konulduğu belirtilip, "Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olan Ahmet Bayer ve ailesinin yargılandığı davada gerçeklerin üstü örtülmeye çalışıldı. Biz, Aslı Baş için adalet sağlanıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız. Kadın cinayetlerinin önünü açan, kadın katillerine verilen ceza indirimleridir. Savaş ortamı, artan şiddettir" denildi.

Kadın cinayetlerinde katillere 'Pişmanlık', 'İyi hal', 'Tutku derecesinde sevme', 'Erkekliğe laf etme' gibi gerekçelerle indirimler uygulandığını belirten Yılmaz, "Kadın cinayetlerinde caydırıcı cezalar için meclise sunduğumuz indirimlerin uygulanmaması önerimiz derhal yasalaşmalıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Aslı Baş Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title