Haberler

Mşü'de "Türkiye-Japonya İlişkilerinde Yeni İşbirliği Alanları" Paneli

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) Japan International Cooperation Agency (JICA) "Türkiye-Japonya ilişkilerinde Yeni İşbirliği Alanları" paneli düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) Japan International Cooperation Agency (JICA) "Türkiye- Japonya ilişkilerinde Yeni İşbirliği Alanları" paneli düzenlendi.

MŞÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, Japonya'nın, dünyada en çok afete maruz kalan ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Her yıl dünyada meydana gelen afetlerin yüzde 10'unun Japonya'da yaşandığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Japon insanı afetle mücadele etmiyor. Afetle beraber yaşamayı öğrenmiş ve yaşamaya da devam ediyor. Yani depremi, selleri, toprak kayması, kaya düşmesi, kuraklık veya çok aşırı soğuklar ve sıcaklar gibi birtakım hadiseleri engelleyemeyeceğimizi biliyoruz. Japon dostlarımız, bunlarla nasıl beraber yaşarız, bundan nasıl daha az zararla veya hiç zarar görmeden çıkarız, hatta nasıl faydalanırız diye hesap ediyor. Doğa, meteoroloji ve kendileriyle barışık yaşıyorlar. Japon dostlarımızdan öğrenmemiz gereken bir şey var ki hakikatten yaptığınız işte disiplinli olmak. Yaptığınız işe odaklanıp o işi en iyi, en kolay, en kısa sürede ya da maliyet söz konusuysa en ucuz nasıl yaparım diye bakmak lazım. Bu tür disiplinleri, elde ettiğimiz takdirde Türk insanının yapamayacağı hiçbir şey yoktur."

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın da konuşmasının ardından JICA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasui bir sunum yaptı.

Panele, rektör yardımcıları Yaşar Karadağ ve Abdüllatif Tüzer, idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sabahattin Zaim Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title