Haberler

"Moto -Kuryeler Ürün Geliştirdi, İlk 5'e Girdik"

Türkiye'de 12'nci Dünyada da 48'inci Yaş Gününü Kutlayan Domino's Pizza Terfi Mekanizması ile Çalışanlarının Yaratıcılığını Kamçılıyor.

Türkiye’de 12’nci dünyada da 48’inci yaş gününü kutlayan Domino’s Pizza terfi mekanizması ile çalışanlarının yaratıcılığını kamçılıyor. Türkiye Domino’s restoranlarında satışa sunulan her 100 üründen 80’inin restoranlarda moto-kurye ya da pizzacı olarak çalışan elemanlar tarafından geliştirildiğini ifade eden Domino’s Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, "Bir zamanlar motorcu olan bazı çalışanlarımız şimdi bünyemizde bölge-operasyon müdürü gibi görevlerle çalışmayı sürdürüyor. Kendi geliştirdiğimiz pizzalar büyük ilgi görüyor" dedi.

Turkish pizza

Nişantaşı’nda bir elemanın öğlen yemeğinde kendisi için bakkaldan pastırma alarak yaptığı TurkishPizza’nın bugün en fazla satılan ürün arasında yer aldığını dile getiren Saranga, şunları söyledi: "Ramazan ayında satışa sunduğumuz künefe de benzer bir şekilde yapıldı. Sürekli pizza ile uğraşan çalışanlarımızın denemeleri bizim portföyüzümüze büyük katkı sağlıyor."

İlk kez Türkiye’de satışa sunulduktan sonra Avrupa’da da satışa çıkan suflenin şimdi ABD’de satılmak üzere test aşamasında olduğunu hatırlatan Saranga, bu ürünün çıkış hikayesini de şöyle anlattı: "Sufleyi yapan tedarikçimiz 10 sene önce bizde operasyon müdürü olarak çalışıyordu. Bizden ayrılıp pastacı oldu. Ardından bizim için ürettiği sufleleri tüm restoranlarımızda satmaya başladık. Ürün dünyaya açıldı."

6 dakikada bir şube

Domino’sun ilk kez Türkiye’de ürettiği ve yine Türk çalışanlar tarafından ortaya çıkartılan dönerli pizzanın bugün Hollanda’da satıldığını ifade eden Saranga, "Farklı bir isim altında olsa da Turkish pizzanın malzemeleri ile ürettiğimiz ürünler Hollanda, Yunanistan ve Ortadoğu’da müşterisiyle buluşuyor. Birçooğu satıldığı ülkelerde yükske talep görüyor" dedi. Pizza pazarında yüzde 35-40 payları olduğunu belirten Saranga, "Satışların yüzde 10’u internetten, yüzde 30-35’i paket servis geri kalan da evlere servis oluyor. İstanbul’da Gebze’den Çorlu’ya her 6 dakikalık mesafede 1 şubemiz bulunuyor. Türkiye Avrupa’da hem satış hem dükkan büyümesinde birinci ülke konumunu koruyor. Dünyada da ilk 5 pazar arasında yer alıyor" diye konuştu.

Kapasiteyi artıracak tedarik üssü olacak

DOMINOS’un Türkiye’de Ankara, İzmir ve İtanbul’da olmak üzere 3 fabrikası bulunduğunu dile getiren Aslan Saranga, şöyle konuştu: "Bu 3 fabrika için bugüne kadar 3.5 milyon TL yatırım yaptık. 2009’da da hem kapasite artırımı hem de şubelerin geliştirilmesi için 6 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Pizza kutusu ve sosu konusunda da tüm Avrupa’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere son noktaya geldik. Fransa, İngiltere, İrlanda, Belçika ve Hollanda’ya kutu satmaya başladık. Ancak biz bütün Avrupa kutularını Türkiye’den alsın istiyoruz. Yüzde 100 yerli ürünle çalışıyoruz."

2001’i de yaşadık, büyümeye hazırlıklıyız

TÜRKİYE’de hazır yemek sektörünün hızla büyüdüğünü söyleyen Aslan Saranga, sektörle ilgili şu bilgileri verdi: "2008’de yüzde 20 büyüyen sektör 240 milyon dolarlık hacme ulaştı. 3 yılda bu rakam 600 milyon doları bulabilir. Krize rağmen satışlarımızda yüzde 58’lik artış oldu. Bu yıl 115 milyon TL ciro hedefliyoruz. Türkiye’de 2001’i de yaşadık. Herşeye çok hazırlıklıyız. Büyüme hedefimizi koruyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title