Haberler

'Möp' Projesi Şehitkamil Belediyesine Ödül Getirdi

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi 'MÖP' projesi ile 'Kurumsal Sorumluluk' alanında çevre ödülüne layık görüldü. Ödülü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun elinden alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Tabii Türkiye'de çok saygın bir ödüldür. Bu ödüle layık görülüyor olmamız bizi ziyadesi ile memnun etti. Biz bu ödülü Gaziantep'e kazandırdığımız için son derece mutluyuz" dedi.

Türkiye'de halkla ilişkiler projelerinin ödüllendirildiği tek platform olan 12. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışmasının sonuçları, Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törende açıklandı. TÜHİD tarafından düzenlenen gecede kamu, özel, sivil toplum kuruluşları ve halkla ilişkiler alanında faaliyet gösteren ve yarışmalarda dereceye giren firmalara ödülleri takdim edildi. Özel sektör, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve genç iletişimcilerin projelerinin yarıştığı organizasyon kamu ve iş dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Törene başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olmak üzere Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Haliç Kongre Merkezinde ilk kez gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri'ne bu yıl 16 ana ve 12 alt kategoride toplam 145 proje katıldı.

MÖB PROJESİ ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNE ÖDÜL GETİRDİ

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da 'MÖP' projesi ile 'Kurumsal Sorumluluk' alanında çevre ödülüne laik görüldü. Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, atıkların yerinde ayrıştırılmasını sağlayan 'MÖP' projesi ile 'Kurumsal Sorumluluk' alanında çevre ödülüne laik görüldü. Başkan Fadıloğlu ödülünü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun elinden aldı.

MÖP projesi hakkında bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, "MÖP'ün kelime olarak bir anlamı yok tabii ki. Fakat dilimizde çöp-möb'den gelen çöpün bir şekilde evsel atık olarak değerlendirilmesini MÖP'ün de bir şekilde geri dönüşümsel unsurlar olarak adlandırılmasını sağlamak adına, bir de bunun yanında vatandaşlarda dikkat çekebilmek adına koymuş olduğumuz bir isim" dedi.

MÖB projesiyle toplumsal duyarlılığı harekete geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Fadıloğlu, "Bizim asıl amacımız burada toplumsal duyarlılığı hareketlendirebilmekti. Okullardaki eğim çalışmalarıyla biz bu işe başladık. Şu ana kadar 51 okulda yaklaşık 26 bin 768 öğrenciye ulaştık" diye konuştu.

Ev atıklarını olduğu yerde ayrıştırmak istediklerini ifade eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Bunun yanı sıra 105 ayrı noktada geri dönüşümü sağlamak amacıyla biz MÖP kutularını koyduk. Bununla da yetinmedik, tüm okullardaki çevre duyarlısı hocalarımızı da eğittik. Bu bizim mevcut üniversitelerde yapmış olduğumuz duyarlılık çerçevesinde. Şu anda iki yüz tane üniversite öğrencisi talebelerimizle çalışıyoruz. Her gün ev-ev gezerek bilgilendirme sağlıyoruz. Bu bilinçlendirme sayesinde vatandaşlarımız hediyelerle broşürlerle bilgi sahibi oluyor. Amacımız evde olan çöpleri olduğu yerde ayrıştırılmasını sağlamak" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Belediyeler artık rutin işlerin dışında şehirlere yön veren kuruluşlar olarak görülmesi gerekiyor. Tabi bizler yalnızca planlama yapıp bu planlamalar neticesinde doğanın şartları ne şekilde olursa olsun diye düşünmemiz söz konusu olamaz. Özellikle hafriyat atığı ile başlayan, diğer taraftan çöple birlikte çevreye verilen zararı minimize etmek amacıyla yapılan bir çalışmaydı bu. Bizim amacımız bizden sonra gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan almış oldukları ödüle de değinen Fadıloğlu, "Bu konu ile de örtüştü aynı zamanda. Biz geçen sene de Gaziantep olarak farklı konu başlığı altında ödül aldık. Bu sene de almış olduğumuz iki ödülden biri MÖB ile ilgiliydi. Bu seneki konu başlığı çevre ve yaşanabilir kentler ile ilgiliydi. Çevre konusu başlığı altında MÖB projemiz ödüle layık görüldü. Gaziantep'e biz bu proje ile ödül kazandırmış olduk. Bu ödülü Sayın Başbakanımızın elinden almış olmak bizim için de ayrı bir memnuniyet" diye konuştu.

Ödülün kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Tabi Türkiye'de çok saygın bir ödüldür. Bu ödüle layık görülüyor olmamız bizi ziyadesi ile memnun etti. Biz bu projeye inanıyorduk. Bunun halkla ilişkiler deneğinden ödül alabileceğini tahmin ediyorduk. Bu tahminlerimizde çok şükür yanılmadık. Bu ödülü Gaziantep'e kazandırdığımız içim son derece mutluyuz" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİNE 'KAMU KURULUŞLARI' ÖDÜLÜ

Ödül töreninde İstanbul Valiliği de 'Kamu Kuruluşları' ödülüne layık görüldü. Ödülü, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Fügen Körsi'den aldı. Tören ödüle laik görülen diğer kurum ve kuruluşların ödüllerini almasıyla sona erdi. Özel sektör, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve genç iletişimcilerin katıldığı ödül töreni topluca fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şehitkamil Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

title