Haberler

Milli Savunma Bakanı Canikli Özbekistan'da

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Özbek medeniyetinin insanlığa yaptığı katkıların daha bilinir hale getirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Özbek medeniyetinin insanlığa yaptığı katkıların daha bilinir hale getirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Canikli, resmi ziyaretleri kapsamında geldiği Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Savunma Bakanlığındaki temaslarının ardından Timuriler Devlet Müzesi'ne geçti.

Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Kabul Raimoviç Berdiyev'in eşlik ettiği Bakan Canikli, Timur İmparatorluğu döneminin anlatıldığı müzedeki eserleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Müze özel defterini imzalayan Canikli, deftere şunları yazdı:

"Görkemli Özbek tarihinin önemli bir bölümünü oluşturan Timurilerin tarih yolculuğunu görme imkanı bulmaktan mutlu olduğumu belirtmeliyim. Ata topraklarda oluşturulan bu büyük medeniyet insanlık tarihine de çok önemli katkılar sağlamış ve değerler ilave etmiştir. Özbek medeniyetinin insanlığa yaptığı bu katkıları daha çok bilinir hale getirmesi son derece önemlidir. Gördüklerimiz, medeniyetin doğuda yeşerdiği gerçeğini bir kez daha doğrular niteliktedir."

Buradan Şehitler Hatırası Alanı'na geçen Bakan Canikli ve Özbek mevkidaşı, 2. Dünya Savaşı öncesinde öldürülen Özbek aydınları anısına yapılan anıtı ziyaret etti. Bakan Canikli ve beraberindekiler okunan duanın ardından alandaki müzeyi gezdi.

Canikli'ye ziyaretlerinde Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basat Öztürk, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Canikli Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

title