Haberler

Milletvekili Türkmenoğlu Köleri Ziyaret Ederek Sorunları Dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç ile Birlikte Merkeze Bağlı Köyleri Ziyaret Ederek Sorunları Dinlediler.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç ile birlikte merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek sorunları dinlediler.

Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Adnan Yaviç ile birlikte Karpuzalan, Kavuncu, Sarmaç, Değirmenköy, Beşçatak, Köşebaşı, Göyelek ve Ortanca köylerini ziyaret ederek, köylülerle bir süre sohbet etti. İlk ziyaretini Karpuzalan köyüne yapan Türkmenoğlu, muhtar Tahir Çağırcı'dan köyün sorunlarını dinledi. Köy muhtarı Çağırcı, en büyük sıkıntılarının Keşiş Gölü'nün sızması ve suyun boşa akması olduğunu söyledi. Muhtar Çağırca, “Tarım alanında kullanmamız gereken sular boşuna akıp gidiyor. Keşiş Gölü'nün duvarlarındaki sızmaları gidermek için 1999 yılında Devlet Su İşleri'ne (DSİ) müracaat ettim. DSİ yetkilileri bu gölün tarihi eser ve taşınmaz kültür varlığı olduğu gerekçesiyle bizden Kültürü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raporu istediler. Bu raporu 5 yıl önce almama rağmen hala çalışmalar başlatılmadı. Keşiş Gölü'nün tarihi dokusunu bozmadan duvarların bir an evvel yapılarak su sızıntısının önlenmesini istiyoruz” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, konuyu araştırıp gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Türkmenoğlu daha sonra Sarmaç köyüne giderek köylüleri dinledi. Saraç Köyü Muhtarı Sıddık Kavak, Türkmenoğlu'na yol, içme suyu ve eğitim ile ilgili hiçbir sorunlarının kalmadığını, tek sorunlarının köylerinin üstünde bulunan Erek Dağı'nın altındaki vadinin ağaçlandırılması olduğunu söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, amaçlarının köylerin sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek, tespitini yapmak ve bir an evvel çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, “bu tür köy gezilerimiz her zaman olacaktır. Köylerimizde öncelikle yol, içme suyu, eğitim ve sağlık konularında mevcut olan sorunlar tespit edilerek bunların giderilmesi yoluna gidilecektir. Hizmetlerin daha sağlıklı yapılması, köylerimize en iyi hizmetin gitmesi için caba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

(AKK-Y)

16.09.2007 15:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title