Haberler

Milletvekili Çömez'den Hızlandırılmış Tren Açıklaması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 3 Gün Önce Ankara'da Yaptığı Görüşmede Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Kendisine, Bandırma-izmir Hızlandırılmış Tren Seferleri İçin Gerekli Kurullardan Bir Hafta İçinde Onay Çıkmaması Halinde Bizzat Kendisinin Devreye Girerek Seferleri Başlatacağını Söylediğini Açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 3 gün önce Ankara'da yaptığı görüşmede Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kendisine, Bandırma-İzmir hızlandırılmış tren seferleri için gerekli kurullardan bir hafta içinde onay çıkmaması halinde bizzat kendisinin devreye girerek seferleri başlatacağını söylediğini açıkladı.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BANSİAD) Ocak ayı toplantısı Bandırma Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda işadamlarına bir konuşma yapan Milletvekili Turhan Çömez, 2 yıldan uzun zamandır sefer yapılamayan Bandırma-Balıkesir-İzmir hızlandırılmış tren için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bizzat devreye girdiğini belirterek, "Bandırma-İzmir demiryolu hattına raylar ve traversenler değişti. Bugüne kadar tren yoluna 57 milyon YTL para harcandı ancak seferlere başlamadı. Sakarya'daki hızlandırılmış tren kazasından sonra TCDD her konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırıp ondan sonra onay veriyor. Bu yüzden tren seferleri için çeşitli üniversitelerden ve kurumlardan onay raporlar beklendi. Sayın Binali Yıldırım ile 3 gün önce Ankara'da görüştüm. Kendisine hızlandırılmış tren seferlerini sordum. Sayın Bakan, trenin herşeyinin hazır olmasına rağmen seferlere başlamak için uzun zamandır raporları beklediklerini söyledi. Kendisi bana 'Bunu Bandırmalılar'a aynen söyleyebilirsin. Eğer bir hafta içinde beklediğimiz onay çıkmazsa, Ulaştırma Bakanı olarak bizzat talimat vereceğim ve üniversite raporlarını beklemeden seferleri başlatacağım' dedi. Sayın Bakan'ın sözüyle artık tren seferleri birkaç içinde başlayacak. Bunu buradan ilk kez açıklıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda işadamlarının sorularını da yanıtlayan Milletvekili Çömez şunları söyledi:

"Bandırma'daki üniversite inşaatının tamamlanması için eski Balıkesir Ünivsersitesi Rektörü tarafından Bandırma'ya aktarılacak kaynak Balıkesir'e yönlendirilmiş ve inşaat için 2007 yılında sadece 50 bin YTL ödenek ayrılmıştı. Bu konuyu Sayın Abdüllatif Şener'le görüştüm ve kendisi Mayıs ayı başında 'Yatırımları Hızlandırma Fonu'ndan 3 milyon YTL'lik ödeneğin Bandırma'daki üniversite inşaat için aktarılacağını ve önümüzdeki yaza kadar binaların tamamlanacağını söyledi. Milletvekilliği yaptığım 4 senede şunu anladım. Ankara'da işler evrak takibi, yazışmalarla değil, lobiyle, güçle, ilişkilerle yapılıyor ben bunu öğrendim. Ancak Ankara'da yalnızım. Sizler Bandırma'nın işadamları olarak her konuda öncülük edin. İlçenin sorunlarını isteklerini gelin hep birlikte Ankara'da görüşmeler yaparak çözelim. Siyasi fikirlerimiz ayrı olsa da CHP Milletvekili Sedat Pekel'le Ankara'da Bandırma konusundaki her işte birlikte hareket ediyoruz. Bandırma'da Kent Konseyi'nin acilen kurulması lazım. Konseyin sistematik şekilde toplanarak Bandırma için çalışması lazım."

Bandırma'nın karayollarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çömez, mütahit firması iflas ettiği için yapımı yarım kalan Bandırma-Susurluk Karayolu için Şubat ayının ortasında tasfiye işlemi yapılacağını ve karayolunun tekrar ihaleye çıkarılacağını söyledi. Milletvekili Çömez, Gönen-Bandırma duble yol inşaatında ise müteahit firmaya olan 2 milyon YTL'lik borcun ödendiğini ve çalışmalara tekrar başlandığını belirterek, yapılan yolun Türkiye'de iki ilçe arasında sıfırdan başlanara yapılan tek duble yol olduğunu da sözlerine ekledi.

BANSİAD toplantısına katılan Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak da ilçede görev yapan 20 hakim ve savcı için yaptırılan lojmanların bazı yanlış anlamalara neden olduğunu belirterek, "Lojmanlarımızın yapımı için 2 yıldır çalışıyorduk. Vakfımız aracılığıyla bir firmadan lojman olarak bina satın alındı" dedi.

(MEY-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title