Haberler

Milletvekili Basmacı'nın Acı Günü

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Mehmet Salih Basmacı (68), son yolculuğuna uğurlandı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Mehmet Salih Basmacı (68), son yolculuğuna uğurlandı.

Evinde dün kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Basmacı için CHP İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi.

SHP'den milletvekili adayı olan ve CHP İl Başkanlığı yapan Basmacı için düzenlenen törende kızı Melike Basmacı, bir evlat için en onurlu ve en zor görevi yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"2011 yılında babama gittim, ön seçim var, milletvekili adayı olacak mısın, olmayacaksan ben olacağım dedim. 'Kızım ben olmayacağım ama milletvekilliği zordur. 'Tanıdığına tanımadığına, dövene de sövene de partilim deyip sahip çıkabilecek misin? Kızın evde hasta yatarken başkasının çocuğu için onun törenine katılabilecek misin? Sana üç şartım var. Birincisi asla yapamayacağın hiçbir şey için söz vermeyeceksin, yalancı demesinler, başarısız desinler, boşa ümit verme. İkincisi akçeli işlere girmeyeceksin, kimsenin parasında gözün olmayacak. Üçüncü şartım, ömür boyu partinden vazgeçmeyeceksin. Önüne ne koyarlarsa koysunlar sen CHP'li olarak öleceksin'. Sizler bana babamın emanetlerisiniz. Bu bayrak, bu rozet bana babamın emaneti. Sizler benim ailemsiniz, artık hepiniz benim babamsınız."

Emekli İnşaat Mühendisi Mehmet Salih Basmacı için ikindi vakti Ulucami'de tören düzenlendi. Cenaze namazı öncesi milletvekili Basmacı ve annesi Mehpare Basmacı, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Törene Milletvekili Basmacı'nın ailesi, Denizli Vali Vekili Ali Cergibozan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkan vekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Teoman Sancar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Basmacı, ikindi vakti kılınan namazın ardından Servergazi Mezarlığında toprağa verildi. Milletvekili Basmacı, cenaze namazına ön safta katıldı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın babası Mehmet Salih Basmacı, dün Çamlık Mahallesi'ndeki evinde kalp krizi geçirmiş, kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatın kaybetmişti.

Kaynak: AA / Politika

Melike Basmacı Mehmet Salih Servergazi Denizli Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bahar dizisi Dora kim, gerçekte kim? Bahar, Dora Ersoy kimdir? HPV aşısı erkeklere yapılır mı? 14-15 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title