Haberler

"Millet İttifakı adayı kim olmalı?" anketinden çarpıcı sonuçlar! Mansur Yavaş, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na fark attı

Güncelleme:

Asal Araştırma tarafından hazırlanan ankette vatandaşlara "Millet İttifakı adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi. Ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 25.8 ile açık ara birinci olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 11.5'te kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isteyenlerin oranı ise yüzde 9.4 olarak ölçüldü.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu 6'lı masa gerçekleştirdiği 4 toplantıya rağmen henüz cumhurbaşkanı adayını belirleyemedi.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI KİM OLMALI?"

Muhalif seçmenin nabzını yoklayan ASAL Araştırma, 3 bin seçmen üzerinde yaptığı ankette, vatandaşa "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

MUHALİF SEÇMEN "MANSUR YAVAŞ" DİYOR

Ankete göre, vatandaşların yüzde 25.8'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyor. Yavaş, ankette en çok oy olan birinci isim olurken Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu, Yavaş'ın oldukça gerisinde kaldı.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU YAVAŞ'A YETİŞEMEDİ

Ankette en çok oy alan ikinci isim CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oldu. CHP lideri, yüzde 11.5 oy toplayarak İmamoğlu'nun önünde yer aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 9.4 oy aldı. Bu sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun aldığı toplam oy Mansur Yavaş'ın oy oranına yetişemedi.

AKŞENER İLE DEMİRTAŞ BİRBİRİNE ÇOK YAKIN

"Ben başbakan olacağım" çıkışında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oy oranı yüzde 7.2olarak ölçüldü. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise 5,5 oy aldı.

'Millet İttifakı adayı kim olmalı?' anketinden çarpıcı sonuçlar! Mansur Yavaş, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na fark attı


İşte paylaşılan ankete ilişkin sonuçlar:

Mansur Yavaş:%25.8

Kemal Kılıçdaroğlu:%11.5

Ekrem İmamoğlu:%9.4

Meral Akşener:%7.2

Selahattin Demirtaş: % 5.5

Muharrem İnce: %1.

Abdullah Gül: %0.8

Tunç Soyer: %0.6

Ahmet Davutoğlu: %0.4

Fikrim Yok/Cevap Yok:%36.7

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (16)

Mehmet Dumanic:

Açıklayamamalarının tek sebebi var, açığı olmayan adayları olmadığından dolayı seçime kadar kimi açıklarlarsa yerin dibine sokacakları için açıklayamıyorlar, açığı olmayan adaylarıda yok, selametle.

42
50
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kardesim Erdogan her firsatta erken secim falan yok secimler zamaninda yapilacak demiyormu o zaman niye simdiden ille karsi tarafin adayinini ögrenmek icin cumbul cemaat akp faliyette dersin ortada secim falan yoksa bu akp´nin bir taktigi kurnazligi degilmi?

yanıt18
yanıt4
Sanane Adımdan :

hdp oldugu surece chp seçimi unutsun boşuna para harcamasın kaybedicek her türlü

35
49
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Mansur Yavaş aday gösterilmeli ve seçim ilk turda bitmeli başka aday gösterilirse AKP'ye 2.tur şansı doğar ama okadar AKP yine kaybeder. İşi uzatmamak lazım.

39
34
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

her durumda ülkeyi sağ görüşlü insanlar yönetir solcular avcunu yalar.

yanıt4
yanıt4
Hakan Arslanoglu:

Fikrim yok/Cevap yok %36,7 oran Büyük Reis Recep Tayyip Erdoğan' a ait. Seçimlerde de %36 %24 oy aldığında %60' la yine tek lider Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan..

21
45
yanıtYanıtla
özen66:

Kemal Kılıçdaroğlunu yedirmeyiz

20
34
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

Millet ittifakında isimlerin önemi yok.elçiye zeval olmaz.yular abd nin elinde olucak.kazanırlarsa vay halimize.ayrıca iktidarda kalmaları içinde doları aşağıya çekecekler.hiç bir icraat yapmicaklar.zaten her hafta elçileri görüşüp plan yapıyorlar...

9
8
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

düşünün ankette bile en yüksek oyu alan sağ geleneğin temsilcisi. Türk solunun hiç mi kendine güvenen adayı olmayacak. 2. Ekmelettin İhsanoğlu vakası.

9
6
yanıtYanıtla
umurka 06:

Biribiri ile siyasi açıdan ilgisiz parit ve kişilerin ortak amacı AKP yi devirmek. Ya sonra.. Sonra kaos! Memleket ne dertlerle uğraşıyor bunlar nelerle.

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title