Haberler

MHP Tokat İl Başkanı'ndan 'Öğrenci Yurdu Kantininde Yolsuzluk' İddiası

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, kentteki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 3 öğrenci yurdu kantinindeki yiyeceklerin sözleşmede yer alan yüzde 15 kardan daha yüksek fiyatlara satıldığını iddia etti.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, kentteki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 3 öğrenci yurdu kantinindeki yiyeceklerin sözleşmede yer alan yüzde 15 kardan daha yüksek fiyatlara satıldığını iddia etti. Çalışkan, "Tüm bilgiler ve belgeler elimizde mevcut. Biz bunları savcılıkla da paylaşacağız" dedi. Tokat Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Fahri Delen ve kantin işletmecileri ise iddiaları reddetti.

MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, parti binasında basın açıklaması yaptı. Çalışkan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 3 öğrenci yurdu kantinindeki ürünlerin sözleşmeyle belirlenen yüzde 15 kardan daha yüksek fiyatta satıldığını iddia etti. Çalışkan, Kredi Yurtlar Kurumu kantinlerini ihaleyle alan M.K., C.A., S.İ.'nin, naylon fatura yöntemi ile ürünleri farklı fiyatlara satın alınmış gibi gösterdiklerini ileri sürdü. Bu durumun 2 bin 500 öğrenciyi etkilediğini ifade eden Çalışkan şöyle konuştu:

"Devlet sözleşmesinde '1 liraya aldığınız bir malı satacağınız fiyat en fazla 1 lira 15 kuruş olabilir' demiş. Alınan malların faturaları idareye teslim ediliyor. Ama bunlar bunlarla yetinmemiş, bunlarla doymamış. Devletten alınanlar yetmemiş. Bunlar ortaya bir tane naylon fatura icat etmişler. Ne hikmetse bütün malları K.Y. adındaki esnaftan almışlar. İdareye teslim ettikleri fatura bu. K.Y. kim diye araştırdığımız zaman Tokat'ta küçük bir bakkal dükkanı çıkıyor. Tüm ürünleri oradan almışlar. Ama öyle bir şey yok."

Naylon fatura kullanıldığını iddia eden Çalışkan şunları söyledi:

"Naylon faturayla normalde 74 kuruşa alınmış bir ürünü '2 liraya aldık' demişler. Yani 1 lira 15 kuruşa öğrenciye satmaları gereken ürünleri, bunlar kantinde devletin fişi ile 2 lira 30 kuruşa satmışlar. 2 bin 500 öğrenciden günlük ortalama kişi başı 2 lira cebe indiriyorlar. Günlük tam 5 bin lira. Aylığa vurduğunuz zaman yapılan vurgun 150 bin lira. Hangi vicdan bunu kabul edebilir? Tüm bilgiler ve belgeler elimizde mevcut. Biz bunları savcılıkla da paylaşacağız. Kredi Yurtlar Kurumu ile de paylaşacağız. Bunların üzerine gidilmez ise gerekli yerler ile de bu bilgileri paylaşacağız."

İDDİA ASILSIZ

Tokat Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Fahri Delen, iddiaların gerçek olmadığını, yapılan denetimlerinde bir soruna rastlamadıklarını söyledi. Kantin işletmecileri M.K., C.A., S.İ. de söz konusu iddiaların doğru olmadığını, sözleşmelere aykırı bir işlem yapmadıklarını dile getirdi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Yurtlar Kurumu Onur Çalışkan Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title