Haberler

MHP'li Öztürk: "Hayırcılar Maddeleri Bir Defa Okusalar Eminim Ki Üsluplarını Değiştirecekler"

Hayırcıların yeni anayasayı okumadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, bir defa okusalar üsluplarının değişeceğini söyledi.

Hayırcıların yeni anayasayı okumadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, bir defa okusalar üsluplarının değişeceğini söyledi.

MHP Elazığ İl Başkanlığı tarafından referandum çalışmaları kapsamın program düzenlendi. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP MYK üyesi Adem Özbay, MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir ve partililer katıldı.

MHP'nin tarihini bilmeyenlerin bugün ki tavırlarını anlamakta zorlandığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "1980 öncesi meclis başkanını seçtiğimizi rastgele söylemedim. Fıtratımız budur bizim. Tıkamak değil açmaktır, durmak değil yürümektir, boyun eğmek değil kendi plan ve programımızı ileriye götürmektir. Hayırcılar Allah rızası için bir defa okusalar, eminim ki üsluplarını değiştirecekler. Yine hayır diyecekler ama başka şeyler söyleyecekler ama okumamışlar" dedi.

"2014'te CHP'nin adayı kazansaydı partili olmayacakmıydı"

Partili Cumhurbaşkanı diye kıyametin koptuğunu dile getiren Öztürk, "2014'de cumhurbaşkanı seçimi hatırlanıyor. Dışarıdan veya aydan mı aday getirdik. AK Parti de CHP de parti olarak bir aday sundu. Peki Recep Tayyip Erdoğan değil de CHP'nin adayı kazanmış olsaydı partili olmayacak mıydı. Zaten bunların hepsi var. Neyin kıyametini koparıyorsunuz. Hava bulutlu siz, bize kurbağa dediniz yorumunun dışına bir türlü çıkamıyorlar. Diktatör olacakmış falan diyorlar. Türk milletinin fıtratına uygun bir sistemin dışına bir kişi kendi egolarını gerçekleştirmek için diktatörlüğe yeltendiği vakit gök kubbeyi başına yıkarız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanına kararname yetkisinin verildiği ve bunun yanlış yorumlandığını ifade eden MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ise, "Deniliyor ki cumhurbaşkanı istediği gibi kararname çıkaracak. Astığı astık, kestiği kestik olacak diyorlar ama asla böyle bir şey yok. Bu anayasa değişikliğinin en önemli özelliği denge ve denetim mekanizmalarının çok güçlü bir şekilde kurulmuş olmasıdır. Cumhurbaşkanına kararname çıkarma yetkisi veriliyor ama bu kararname bugün ki bakanlar kurulu olan kanun gücünde kararname değildir. Çıkarttığı kararname mevcut kanunlara aykırı olmayacak. TBMM ve aynı konuda bir kanun çıkartırsa cumhurbaşkanının çıkarmış olduğu kararname otomatik olarak hükümsüz olacaktır. Cumhurbaşkanının kararnameleri anayasa yargısının denetime tabi olacaktır" dedi.

Program, MHP MYK üyesi Adem Özbay ve MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir'in konuşmalarının ardından sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İsmail Faruk Aksu Oktay Öztürk Adem Özbay Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title