Haberler

MHP'li Esenyurt İçin Adana ve Mersin'de Gıyabi Cenaze Namazı

İstanbul Esenyurt'ta MHP Seçim Bürosu'na yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren partinin basın danışması Cengiz Akyıldız için Adana ve Mersin'de gıyabi cenaze namazları kılındı.

ADANA'DA YAĞMUR ALTINDA

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı'nın çağrıları üzerine yaklaşık 500 kişi tarihi Ulu Camii'ne geldi. Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve partililer, cami avlusunda Cengiz Akyıldız'ın gıyabi cenaze namazını kıldı. Ülkücü grup, çevrede görüntü çeken sivil polislere tepki göstererek, dışarı çıkmalarını istedi.

'BU OLAY TÜRK MİLLETİNİN VARLIK, YOKLUK MESELESİDİR'

Namazın ardından cami önünde konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Ali Arslan, medyanın olayları ülkücüler ve karşıt görüşlüler olarak yayınladığını savunup, tepki gösterdi. Arslan, "Türkiye'de yaşanan bu ve benzeri olaylar, mahallede çocukların gülle oynaması ve o esnada çıkan kavga değildir. Bu mesele Türk milletinin varlık, yokluk meselesidir. Buradan Başbakan Erdoğan ve hükümetini uyarıyoruz. Bu gördüğünüz kalabalık Türk milliyetçiliğine ve ülkücülüğe inanan Türk gençliğidir. Eğer bu olayların önü alınmazsa, sizi oradan indirecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kasteden kim varsa onları cehennem çukurlarının en dibine göndermek için yemin etmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından grup, 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları ile Adana Ülkü Ocağı İl Başkanlığı'na yürüdü.

YAKALARINA FOTOĞRAF TAKIP, NAMAZ KILDILAR

Mersin'de ise Cengiz Akyıldız için Muğdat Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına cami cemaatinin yanı sıra, MHP il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Bazı partililer namaza yakalarında Cengiz Akyıldız'ın fotoğrafını takarak katıldı. Namazın ardından Akyıldız için dualar okundu. Namaza katılanlar daha sonra MHP yöneticilerine taziyede bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Arslan Esenyurt Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title