Haberler

MHP İstanbul İl Teşkilatı Yönetimindeki Değişiklik

Eski MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul teşkilatlarının topyekun yeniden yapılandırılmasının gerekli ve acil olduğu düşüncesiyle 3 Nisan'da Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye görevi iade etmek istediğini ilettiğini belirterek, bu talep doğrultusunda il başkanlığı görevine Mehmet Bülent Karataş'ın atandığını bildirdi.

Başkan, parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden İstanbul il teşkilatı yönetiminin görevine son verilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerde yazılı ve görsel basında çokça işlenen "AKP-CHP ikili yarış algısı"nın demokrasinin önünü açmadığı gibi tarafgirlik ve karşı nefret söylemleri doğrultusunda toplumu ayrıştırdığı, kamplaştırdığı ve çatışmalara dayanak oluşturduğunu ifade etti.

Bu tehlikeli gidişin sorumlu makamda olanlar tarafından ivedilikle görülmesi, geç olmadan çözüm bulunması halinde kazananın bireyler, demokrasi ve Türkiye olacağını vurgulayan Başkan, MHP İstanbul İl Başkanı olarak hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan yerel seçim sonuçlarının parti özelinde sorumluluğunu üzerine aldığını aktardı.

Abdurrahman Başkan, şunları kaydetti:

"Bu seçimde, İstanbul İl Teşkilatı olarak imkanlarımız ölçüsünde yapılması gerekip de eksik yapılan pek bir şey olmamasına karşın, siyasette arzu edilen sonuç elde edilemediğinde istifa mekanizmasının saygınlığının yeniden hatırlanması, gelecek seçimleri değil de gelecek nesilleri düşünen siyasetçilere güç ve cesaret verecektir. 3 yılı aşkın bir süredir, leke düşürmeden şerefle sürdürdüğüm bu onurlu görevden, İstanbul teşkilatlarının topyekun yeniden yapılandırılmasının gerekli ve acil olduğu düşüncesini ifade ederek 3 Nisan'da sayın Genel Başkanımıza görevi iade etme isteğimi bildirdim. Bu talep doğrultusunda il başkanlığı görevine sayın Mehmet Bülent Karataş atanmıştır. Arkadaşımıza kolaylıklar ve başarılar dilerim."

Başkan, görevi süresince kendisine hep destek veren başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere İstanbul'da kendisine güvenen ve MHP'ye bakışı değiştiren il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına, ilçe başkanlarına ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

mehmet bülent karataş abdurrahman başkan devlet bahçeli istanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title