Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu İzmir'de 'Evet' Turunda

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Aliağa ilçesi ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "15 Temmuz sonrasındaki süreci ülkenin bekasına yönelik büyük tehdit olarak yorumladık ve sorumluluk aldık.

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesi ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "15 Temmuz sonrasındaki süreci ülkenin bekasına yönelik büyük tehdit olarak yorumladık ve sorumluluk aldık. Milliyetçi Hareket Partisinin derdi başkanlık sistemine geçiş değil, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukuki yönden belirlenmesi ve bu sınırlarda hareket edilmesidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa ilçesini ziyaret etti. MHP Aliağa İlçe Teşkilatı ile birlikte kente referandum ziyaretleri yapan Tanrıkulu, süreci değerlendirdirdi. Tanıkulu, "Bizim için parti olarak FETÖ darbe teşebbüsü milattır; tavrımız, tarzımız, siyasetimizin üslup ve mesajları bu ihanetin öncesi ve sonrasıyla elbette aynı olması beklenmemelidir" dedi. 15 Temmuz sonrasındaki süreci ülkenin bekasına yönelik büyük tehdit olarak yorumladıklarını ve sorumluluklar aldıklarını ifade ederek, "15 Temmuz'da görülmüştür ki; vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesi olmuş ve işgalin eşiğinden dönülmüştür. Ülke yönetimdeki durumun yasal hale gelmesi, devletin süratle anayasal yörüngeye çekilmesi, devlet-millet uyumunun temin ve tahkim edilmesini bu yüzden destekledik ve bunun sonucunda süreç başladı. Milliyetçi Hareket Partisinin derdi başkanlık sistemine geçiş değil, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukuki yönden belirlenmesi ve bu sınırlarda hareket edilmesidir. Hukukun üstünlüğü hayata geçirilmediği takdirde, demokrasinin dikta rejimlerine, otokrasilere dönüşeceği muhakkaktır. Bu yüzden partimize muhalefet edenlerin gerçek niyeti ortaya tam bu zamanda çıkmakta, hukuksuzluğun sürmesini istemeleri kendi yaklaşımlarını gözler önüne sermektedir. Şu temel husus gözlerden kaçmamalıdır; ülkemizin için bu kadar karmaşık plan ve sorun varken, devletimiz güçlü olmazsa, yönetimde fiili-hukuki karmaşa sürdüğü sürece Türkiye Cumhuriyetinin 1923 ruhuyla bu ağır şartlar altında devamı söz konusu olamayacaktır. Bu ağır ve büyük tabloyu çıkar gözetmeden 'Evet' diyerek, gösterebilmek bu kesime verilecek en anlamlı cevap olacaktır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kenan Tanrıkulu Aliağa İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title