Haberler

Oktay Öztürk: Engin Alan Başbakanın Hükmüyle İçeride Yatıyor

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Engin Alan'ın Başbakanın hükmü ile terörist başını çıkarabilmek için rehin tutulduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, "Engin Alan, yalnız ve yalnız Başbakanın verdiği hükümle şimdi içeride yatıyor. Terörist başını çıkarabilmek için rehin olarak tutuluyor. Milletvekili adı altında içeride yatan PKK'lıları dışarı çıkardılar. Gerçekten eğer hukuk var ise Engin Alan'ı içeride tutan bir hukuk maddesi gerçek manada yok" dedi.

Öztürk, partisinin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya'nın seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 2010'da yapılan referandumdaki maddelerin ilk 3'ünde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısı, Anayasa Mahkemesinin yapısı ve partilerinin kapatılmasının önlenmesinin yer aldığını ifade etti. Bir kişinin çıkıp da 4. bir madde sayamayacağını savunan Öztürk, bu 3 madde dışında değişenlerin bir öneminin olmadığını söyledi. Bütün derdin, bu 3 madde olduğunu iddia eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bütün dert deva, bu çözüm sürecini, yıkım sürecini başlatacaklar ya onu teminat altına alabilmek için o iki maddeye ihtiyaçları vardı. Kapı kapı dolaştık, milleti uyarmak için anlatmaya çalıştık, bir türlü derdimizi anlatamadık. 'Üstünlerin hukukuna son vereceğiz' dediler. Sonuçta gördük ki kendi üstünlerinin hukukunu hakim kılmak için bu değişiklikleri yapmışlar. Bu değişiklikle başa getirdikleri hakimler, savcılar, adaleti tecelli ettirdiler. Birçok insanı yargıladılar. Askerleri yargıladılar, aydınları yargıladılar, öğrencileri yargıladılar, vatandaşı yargıladılar. Öyle değil mi? Adına Balyoz dediler, Ergenekon dediler... Hatta Sayın Başbakan, bu referandum kabul edildiğinde bir milat olarak tarif etmişti, bayram olarak değerlendirmişti. Artık biz de Avrupalılaşmıştık Avrupa Birliği normlarına ulaşmıştık. Öve öve bitiremiyorlardı. Kim bu hakimler ve savcıların verdiği karara itiraz ettiğinde, Sayın Başbakan bağırıyordu, 'Bırakın hakimler ve savcılar görevini yapsın, ne istiyorsunuz bunlardan, adaleti tecelli ettiriyorlar.' Hatta bazen kendisi hakimlerin, savcıların, hukukun yerine geçiyordu. Hüküm veriyordu. Nerede? Çanakkale'de. Teftişe gittiği vakit, bir korgeneral... Başbakanın önünde ayağa kalkmadı diye hükmü orada verdi. Ne mahkemeyi dinledi, ne hakimi dinledi. 'Bir korgeneral, Başbakanın önünde ayağa kalkmıyor, olur mu böyle şey? İşte kalkmadı, sonunu görüyorsunuz' dedi. O Engin Alan, yalnız ve yalnız Başbakanın verdiği hükümle şimdi içeride yatıyor. Terörist başını çıkarabilmek için rehin olarak tutuluyor. Genelkurmay Başkanı da o da rehin olarak tutuluyor. Milletvekili adı altında içeride yatan PKK'lıları dışarı çıkardılar. Gerçekten eğer hukuk var ise Engin Alan'ı içeride tutan bir hukuk maddesi gerçek manada yok."

-Açılışta müzik çalarak yoldan geçen AK Parti seçim otobüsüne tepki

Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Çetinkaya'nın konuşması sırasında Atatürk Caddesi'nden seçim müzikleri çalarak geçen AK Parti seçim otobüsü, açılışa katılan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Konuşmaları dinleyen MHP'li bir grup genç, seçim otobüsünü sararak, otobüs şoföründen müziği kapatmasını istedi. Otobüs, partili gençlerin tepkisinin ardından geldiği yoldan geri döndü.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Çetinkaya ise taşkınlık çıkartılmaması için sürekli uyarılarda bulundu. Çetinkaya, partili gençleri sakin olmaları konusunda uyararak, "Seçimlerde bunu yapanlar, her zaman seçim kaybetmiştir. Muktedir olanlar seçimi kazanmıştır. Siz muktedir olacaksınız, sakin olacaksınız. Bu tür oyunları, bu tür kışkırtmaları, bu tür provokasyonları göremezsek, biz ideal iş yapamayız, hiç yokmuş gibi davranacaksınız. Şu an ki gördüğünüz manzara, seçimi bizim kazanacağımızı gösteriyor işte" diye konuştu.

Açılışa, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP MYK üyesi Mehmet Parsak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Çetinkaya Oktay Öztürk Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title