Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Tüzüğe ve yasaya aykırı davrandığı için parti üyeliğinden atılmış arkadaşlarımızın 'MHP'nin hayırcıları' olarak görülmesini biz doğru bulmuyoruz. Vatandaş olarak kampanya yapabilirler. MHP bayrağı ve tüzüğü altında yapamazlar." dedi.

Günal, Kütahya Belediyesi Hazer Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin ülkedeki sorunların çözümü için her zaman inisiyatif alan bir parti olduğunu söyledi.

MHP'nin ilkeli bir şekilde "Evet" dediğini ifade eden Günal, "Ülkemizin geleceği açısından bu üniter yapıyı bozdurmadan 'Evet' dedik. Neden? 'Devlet için evet, millet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye Cumhuriyeti için evet' dedik." diye konuştu.

"Neye göre tek adam?"

Günal, bazı kesimlerin "Tek adamlık geliyor." söylemi içinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Neye göre tek adam? Neymiş efendim yetkileri fazlaymış. Şu anda yetkileri daha fazla. 1982 Anayasası'ndan gelen dolaylı yetkiler var ama sorumluluk yok. MHP öncelikle bunların sınırını çizdi ve sorumlulukları belirledi. Şu anki mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor, onu da fiilen uygulama imkanın yok gibi. Niye? 413 milletvekilinin karar vermesiyle gönderilebiliyor ve bir tek suçtan, vatana ihanetten. Peki vatana ihanet gibi bir suç tanımı var mı? Kanunen yok. 1991 yılında hıyaneti vataniye kanunu yürürlükten kalkmış. 1 Kasım 2019'da yürürlüğe girdiği andan itibaren seçilecek cumhurbaşkanı yapacağı bütün iş ve işlemlerden sorumlu olacak."

"Giyotin formülü"

"Cumhurbaşkanı tek başına meclisi fesih edecekmiş" söylemlerinin yanlış olduğunu dile getiren Günal, şunları kaydetti:

"Şimdiki anayasaya göre cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi var. Yeni anayasa ile birlikte şimdinin tam tersine cumhurbaşkanı meclisi feshederse kendisini de feshetmiş olacak. Sistemdeki krizleri aşalım diye karşılıklı fesih dediğimiz giyotin formülünü koyduk. Krizleri aşmanın en güzel yolu da halka gitmektir. Halk ne yapacaktır? Sorunu çıkaran kimse meclisse meclistekileri, cumhurbaşkanı ise cumhurbaşkanını sandıkta cezalandıracak. Bundan daha güzel doğal seçim olabilir mi?"

"Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir kampanya"

Günal, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden kampanya yürütülmeye çalışıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki; 'Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaptırmayacağız.' Şu anda zaten cumhurbaşkanı. Eğer bu değişiklik olmazsa 2019 Ağustos'unun sonuna kadar zaten cumhurbaşkanı. Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir kampanya yürütmeye çalışıyorlar. Bizim derdimiz şahıslar değil. Bizim için önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben diye bir anlayışa sahibiz. Yapmış olduğumuz çalışma da ülkemizin geleceği açısından bu sistem tartışmalarını bitirip ekonomik, sosyal ve siyasi olarak çözmemiz gereken yapısal sorunlara yoğunlaşmak, etrafımızdaki ateş çemberini kırarak, ülkemizin bekası açısından önemli çalışmalar yapmak istiyoruz."

"Vatandaş olarak kampanya yapabilirler"

MHP'liler "Hayırcı" diye bir algı oluşturulmaya çalışıldığına da değinen Günal, sözlerini "MHP üyesi olmayan kişiler 'Hayır' kampanyası yapıyor. Halk TV'de Ulusal TV'de hayır kampanyası yapan faaliyetleri nedeniyle tüzüğe ve yasaya aykırı davrandığı için parti üyeliğinden atılmış arkadaşlarımızın 'MHP'nin hayırcıları' olarak görülmesini biz doğru bulmuyoruz. Vatandaş olarak kampanya yapabilirler. MHP bayrağı ve tüzüğü altında yapamazlar." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi Mehmet Günal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title