Haberler

MHP Bursa Milletvekili Topçu Açıklaması

MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, "Üniversite öğrencilerimizin tüm provokasyonlardan uzak durmasını istiyoruz" dedi.

MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, "Üniversite öğrencilerimizin tüm provokasyonlardan uzak durmasını istiyoruz" dedi.

Topçu, yaptığı açıklamada, bazı şehirlerde üniversitelerin açıldığını, bazı kentlerde ise bayramdan sonra açılacağını belirterek, terör olayları ve karşı protestolar nedeniyle üniversitelerin karışmasından endişe duyduklarını söyledi.

Bursa Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğünü ziyaret ederek, konunun hassasiyetini ileteceklerini ifade eden Topcu, üniversite öğrencilerinin güvenliği konusunda yaptıkları uyarıların ciddiye alınması gerektiğini kaydetti.

Topçu, üniversitelerin özerk kimliğinden faydalananlara rektörler tarafından müsamaha gösterilmemesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Rektörlerimiz, devletin kararlılığını bölücülere göstermelidir. 20-30 tane öğrenci kılıklı bölücüyü korumak adına on binlerce öğrencimizin UÜ'de ve diğer üniversitelerde boy göstermesine izin verilmemelidir. Kardeş kavgasına sebep olabilecek davranışlardan duyarlı olan, elinde yetki olan herkes kaçınmalıdır. Yönetme makamında oturanlar ellerindeki yetkileri teröre geçit vermeme yönünde kullanmalıdır. Üniversite öğrencilerimizin tüm provokasyonlardan uzak durmasını istiyoruz. Devletin kolluk kuvvetleri vardır ve öğrencilerin güveniliğini sağlamak zorundadır."

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Üniversitesi Tevfik Topçu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title