Haberler

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Afyonkarahisar’da MHP, merkez ilçede oyların kullanıldığı 447 sandıktan 216’sındaki sonuçlara itiraz etti.

Afyonkarahisar'da MHP, merkez ilçede oyların kullanıldığı 447 sandıktan 216'sındaki sonuçlara itiraz etti.

İtiraz dilekçelerini vermeden önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, seçimlerin adil olmadığını öne sürdü. Kent merkezinde oy kullanma işleminin ardından usulsüzlükler tespit ettiklerini, bu usulsüzlükler hakkında da tutanak tutulduğunu kaydeden Yağcı, Belediye Başkanlığı seçimi için 216, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelikleri için oyların kullanıldığı 244 sandığa itiraz ettiklerini kaydederek, "MHP olarak merkez Belediye Başkanlığı ile ilgili yaklaşık 216 sandığa birebir, ayrı ayrı, özel usulsüzlük sebebi ile itirazımız bulunmaktadır. Ayrıca Belediye Başkanlığı'nın sonuç tutanaklarında yazan oylarımız, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından girilen sonuçlarda gözükmemektedir. Birbiriyle tutanakların örtüşmemesinden dolayı itirazımız bulunmaktadır. Bize ulaşan tutanaklarda İl Genel Meclisi seçiminde sıfır oy bulunmasına rağmen diğer tutanaklarda 313 oy gözükmektedir. Bu ve benzeri örneklerle beraber 244 sandıkta da İl Genel Meclisi sonuçlarına itiraz etmiş bulunuyoruz. Belediye Meclisi seçiminde sandıkların ikisi hakkında özel usulsüzlük sebebi ile itirazımız bulunmaktadır. Susuz ve Gebeceler beldesiyle ilgili sonuçlara sandık bazında itirazımız vardır. Şu an bakıldığında seçimlere gölge düşmüş durumda. 100 civarında oylarla Belediye ve İl Genel Meclisleri'nde birer üye daha girecektir. Bir oy bile olsa, vatandaşın aklındaki soru işaretleri giderilmeli" dedi.

Açıklamaların ardından Yağcı, beraberindekiler ile birlikte itiraz dilekçelerini Afyonkarahisar İl Seçim Kuruluna verdiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alper Yağcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title