Haberler

Mevsimlik Politikacı

Güncelleme:

Şanlıurfa politikasında ismi sürekli gündemde olan Hasan Oğul; AK Parti, bağımsız, Saadet adaylığının ardından şimdi de CHP'ye geçti.

30 mart yerel seçimleri öncesinde ilk seçim çalışması startını AK Parti Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı ile başlatan Hasan Oğul, aday gösterilmeyeceğini anladıktan sonra AK Parti'den istifa ederek bağımsız kalmış daha sonra da Saadet Partisi'ne geçiş yapmıştı.

Saadet Partisi'nden girdiği 30 mart yerel seçimlerinde Eyyübiye belediye başkan adaylığında 33 bin oy alarak AK Parti'li rakibi ve 78 bin oy alan Mehmet Ekinci'ye yenilmişti. Diğer adaylar gibi siyaset sahnesine küsmeyen Oğul, Saadet Partisi Genel Kurul Toplantısı'nda Mustafa Kamalak'ın listesinden girerek GİK üyesi seçilmişti. Böylece Saadet Partisi'nden milletvekilliği seçiminde birinci sıraya girmesi kesin gözüyle bakılan Oğul, Urfalılara bir şok daha yaşattı. Sosyal medyadan yaptığı duyuruda grup toplantısına katılacağı Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçeceğini ve kendisine milletvekilliği sırası verildiğini açıkladı.

Oğul, sosyal medya üzerinden Facebook hesabında CHP'ye katılacağını şöyle açıkladı: "21 Ekim 2014 yarın Salı günü saat 13:30 da, Türkiye Büyük Millet Meclisinde CHP Grup Toplantısında Meclis Grubuna hitab edeceğim. Bütün Ulusal kanallar canlı verebilir. Lakin Halk TV kesin verecek. Hemşerilerime saygıyla duyurulur."

'BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ'

Oğul, CHP'ye katılışına gelen tepkilere ise dün şu yanıtı verdi: "Arkadaşlar Partiler DİN değil. Bir partiye geçen kişi kendi kişiliğini bırakmaz. Akp de Ateist, kominist, Milletvekili var. Bunlar Akp nin dinini mi değiştirdiler? Ya da kendileri inançlarından mı vaz geçtiler? Hiçbiri olmadı. İhtiraz eden olursa isim verebilirim. Herkes istediği partiye oy verebilir. Kimse kimseye mecbur değil. Türkiyenin % 99 u müslüman diyeceksin. Arkasından CHP dinsiz diyeceksin. Bu doğru değil. Hz.Peygamberimize hakaret eden, ve kuranı kerimle dalga geçen Bakanlar var Akp de. İstediğiniz partiye oy vermekte hürsünüz. Ama bize yorumlarınızda hakaret etmeye hakkınız yok. Bölgenin birçok ileri geleni CHP'de sıra almak istedi ama olmadı. Onlar sıra alsaydı CHP kötü olmayacaktı, öylemi? Biz halkımıza güveniyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Saygılarımla."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Oğul Şanlıurfa Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title