Haberler

Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; yarın sabah saatlerinde başlaması tahmin edilen kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar İstanbul dahil 14 ilde sürmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışın olumsuzluklara neden olabileceği belirtilirken Meteoroloji uyarı için sarı kodu kullandı.

Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan yağış etkisini sürdürmeye devam edecek. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 14 ilimizi sarı kodla uyardı. Bu iller Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak olarak sıralandı.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre; İstanbul'da yarın 06.00 ile 21.00 saatleri arasında kuvvetli yağış bekleniyor. Sarı kodlu uyarıda, ''Kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak yağış olması beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Çarşamba günü Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 10 derece ve altına inmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ'NDE 6 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda beklenen sağanak yağışların, İstanbul'un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE 8 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında beklenen yağışların gece yarısından itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

HAKKARİ VE ŞIRNAK'TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise, yarın beklenen yağışların Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, fırtına, tipi şekline kar yağışı, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

SARI KOD NEDİR?

Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Marmara Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (8)

GERÇEK ŞU Kİ:

dua ettik yağmur yağdı diyene söyleyelim 15 günlük hava raporunda zaten yağmur vardı.

4
8
yanıtYanıtla
dua ettik yağmur yağdı:

o rapor 1 ay önce de vardı.

yanıt1
yanıt0
KARA:

1. Hava tahmin raporlarının yüzde yüz doğru çıktığı görülmüş müdür?2. Yağmur duası bugün uyduralan bir şey değildir. Peygamberimiz de yağmur duasına çıkmıştır.

yanıt3
yanıt2
Dördüncü vites:

Dua ile olsaydı arabistan çölleri göl olurdu

yanıt0
yanıt0
.:

BOŞ YAPMA

yanıt1
yanıt0
yılmaz:

hep aynı şehirleri gösteriolar mersinde kıyamet koptu fırtına yüzünden mersın yok nedense adam akıllı rapor verın ya

2
1
yanıtYanıtla
Ben:

Hep ımam oglu yuzunden yagıyor yagmur

1
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

Şükürler olsun rabbim rahmetini gönderdi Hamdolsun bugüne çiftçi olarak rahatladı k allah afat vermesin kısıtlı olan Washington portakal bir kismi dalında bekliyor.hayırlı rahmetle diliyoruz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title