Haberler

Meteoroloji'den tedirgin eden rapor! Son 50 yılın en sıcak ekim ayı yaşandı

Güncelleme:

Meteoroloji'nin açıklamasına göre; bu sene son 50 yılın en sıcak ekim ayı yaşandı. Ekim ayında en yüksek sıcaklık 39,5 derece ile Aydın'da ölçülürken, en düşük sıcaklığın yaşandığı şehir 4,6 dereceyle Erzurum oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı aylık iklim raporuna göre ekim sıcaklık ortalaması normalde 15,2 derece iken, geçen ay 18,4 derece olarak kaydedildi. Bu veri, 50 yıllık dönemdeki en sıcak ekim ayı olarak kayıtlarda yerini aldı.

1971'DEN BERİ GÖRÜLMEMİŞTİ

Ekim ayında en düşük sıcaklık eksi 4,6 dereceyle Erzurum'da, en yüksek sıcaklık ise 39,5 dereceyle Aydın'da tespit edildi. Türkiye'de bu ortalama 1971'den beri görülmemişti.

EN SICAK YILLARDAN BİRİ

Bu yılın genelinde de ortalama sıcaklıklar nisan hariç mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Böylece 2020, en sıcak yıllardan biri olmaya aday haline geldi.

Bu yıl aylara göre sıcaklık ortalaması şöyle:

  • Ocak: 3,3
  • Şubat: 4,9
  • Mart: 9,5
  • Nisan: 12,1
  • Mayıs: 17,6
  • Haziran: 21,7
  • Temmuz: 25,9
  • Ağustos: 25,2
  • Eylül: 23,9
  • Ekim: 18,4

NİSAN AYI AYNI KALDI

Veriler kıyaslandığında, ocak ayı sıcaklığı uzun yıllar ortalamasının 0,6, şubat 1,5, mart 2,4, mayıs 0,9, haziran 0,4, temmuz 1,4, ağustos 0,7, eylül 3,4, ekim 3,2 derece üzerinde gerçekleşti.

Nisan ayı ise uzun yıllar ortalamalarıyla aynı sıcaklık değerinde kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Aydın Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Köyün delisi:

Oh ne güzel sıcak kış dedin mi uykularım kaçıyor doğalgazın en pahalı olduğu ilde yaşıyorum faturalar düşük gelir inşallah. Küresel ısınmadan bana ne

5
7
yanıtYanıtla
işci:

iiya işte varsın gelmesin kış doğal gaz kaç para oldu haberiniz varmı?

9
2
yanıtYanıtla
GARİP:

SEN NE DEDİĞİNİN BİLİNCİNDEMİSİN BU DURUM KÜRESEL ISINMA YÜZÜNDEN OLUYO EKOLOJİ BOZULUYO HALEN KENDİ CEBİNİN DERDİNDESİN EKOLOJİNİN BOZULMASI DEMEK NE DEMEK Bİ ARAŞTIR İSTERSEN!!!!

yanıt9
yanıt2
kime gore:

Cahillik bole bisee. . . .

yanıt3
yanıt1
hakan:

hem sıcaklıklar arttı hemde yağışlar azaldı acilen bir iklim, su ve toprak politikası inşa edilmezse denetimlerle ve suyun doğru etkin kullanımı sağlanmazsa akdeniz, iç anadolu, güneydoğu anadolu başta olmaz üzere ciddi su sıkıntısı ve kuraklık yaşayacağız hemde 10-15 sene içinde acil önlem alınır inşaAllah

6
0
yanıtYanıtla
atarabası osman:

haber doğru abi, genelde soğumadı iyiydi, doğalgaz faturası neden yüksek gelgi ben onu anlamadım abi, gariban fakir halk kış gelince ne yapacak abi

1
3
yanıtYanıtla
matador:

adana ekim ayında 43 dereceyudı eyyy meterolojiii sımdı kasım ayındayız hala kısa kollu t shırtle gezıyoruz gunes bır yakamızı bırakmadı :D

1
2
yanıtYanıtla
adana adana:

güneşe ateş edin belki korkar da serinlemeye başlar:)))

yanıt1
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title