Haberler

Meteor Rusya'yı Vurdu

Güncelleme:

Rusya'ya düşen meteor binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Rusya'da Ural Dağları'nın güneyinde yer alan Çelyabinsk bölgesine düşen göktaşları (meteor) nedeniyle yaralananların sayısının bin kişiye ulaştığı bildirildi.

BAKANLIK RESMİ SAYIYI VERDİ

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, göktaşı yağmuru nedeniyle

200'ü çocuk olmak üzere 1000 kişinin yaralandığı belirtildi. Son verilere göre, Çelyabinsk eyaletinin 10 farklı bölgesinin göktaşı yağmurundan etkilendiği ve patlamaların oluşturduğu dalga nedeniyle yaklaşık 170 bin metrekare camın kırıldığı bildirildi.

2 bin 962 ev ve 361 kreş ile okulun zarar gördüğünü belirten yetkililer,ciddi zarar gören 3 bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini kaydetti. Havanın eksi 18 derece olduğu bölgede, akşam saatlerine kadar kırılan bütünpencere camların yenilenmesi için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Öte yandan Çelyabinsk kenti yetkilileri, patlama sonucu fırlayan cam parçaları nedeniyle yaralanan 758 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı belirtti. Meteordan fırlayan parçalar nedeniyle yaralanan olup almadığıysa henüzaçıklık kazanmadı.

METEORUN DÜŞME ANI KAMERADA

Rusya televizyonunda yayınlanan amatör video çekimlerinde, yerel saatle 09.20'de güneşin doğmasından biraz sonra gökyüzünde, geride kalın beyaz bir izbırakan ve yoğun bir şekilde ışıldayarak hızla giden bir nesneye ait görüntüleryer aldı.

Rusya'nın ITAR Tass haber ajansı meteordan kopan bazı parçaların Çerbakul kasabasında bir baraj gölüne düştüğünü duyurdu. Ajansın, askeri sözcü Yaraşlav Roşçupkin'e dayanarak verdiği haberde, aynı bölgede meteordan kopan parçaların neden olabileceği 6 metre genişliğinde birkrater oluştuğu kaydedildi.

METEOR 10 TON AĞIRLIĞINDA

Rusya Bilimler Akademisi'nden yapılan açılamada, 10 ton ağırlığında olduğu

sanılan meteorun ses hızını aşarak Dünya atmosferine girdiği bildirildi.

Açıklamada, saatte en az 54 bin kilometre hızla atmosfere giren veyeryüzüne 30-50 kilometre kala paramparça olan meteorun Çeyabinsk bölgesinde 5-6 kilotonluk bir enerjinin açığa çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Dünya

Rusya Federasyonu Çelyabinsk Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title