Haberler

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Matematik Sergisi

Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Kolu, Müslüman ve batılı bilim adamlarının matematik üzerine yaptığı çalışmalardan oluşan “Matematiğin Babaları” konulu sergi açtı.

Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Kolu, Müslüman ve batılı bilim adamlarının matematik üzerine yaptığı çalışmalardan oluşan "Matematiğin Babaları" konulu sergi açtı.

İzmir Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen sergiye öğrencilerin ilgisi büyüktü. Okulun sınıfında yapılan kısa gösterimin ardından okul müdürü Mehmet Şeker, Zümre Başkanı Gülay Artan ve Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner' in katılmasıyla birlikte Sergide Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Ahmet Kanarya konuşma yaptı. Ahmet Kanarya, matematik sayesinde gündelik hayatta, teknoloji ve her alanda ilerleyebildiklerini söyleyerek matematiğin öğrenciler için önemi üzerinde durdu. Ahmet Kanarya; Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Zümresinin hazırlamış olduğu 'Matematiğin Babaları Sergisine' hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı. Kanarya; " Matematik antik Yunanca 'Matesis' 'Ben Bilirim' kelimesinden üretilmiştir. Osmanlılarda 'Riyazet' kelimesinden ürettikleri 'Riyaziye' kelimesini kullanmışlardır. Tarihte ben bilirim diye öne çıkan matematiğin babalarını sizlere anlatırken, amacımız geçmişini bilmeyen geleceğini bilmezden yola çıkarak Müslüman Bilim Adamlarını ve Batılı Bilim Adamlarını tanıtmak" Dedi.

"Matematik sayesinde gündelik hayatta, teknolojide ve her alanda ilerleyebildik"

Ahmet Kanarya, matematik dersinin önemini şu sözlerle anlattı; " Matematik sayesinde gündelik hayatta, teknolojide ve her alanda ilerleyebildik. Bu anlamda matematiğe teşekkür ediyoruz. 2000 yıl önce şarkı söyleyip meşhur olup da hala adından bahsettiğimiz herhangi bir şarkıcı yok. 2000 yıl önce şurada veya burada şu veya bu sebepten dolayı meşhur olup da günümüzde adı kalmış bir ünlü yok. Ama 2500 yıl önce 'sonsuz tane asal sayı vardır, nedeni de şudur' diyen adam meşhur ve biz aynı ispatı aynı akıl yürütmeyi; matematiği aynı açıdan kavrama zevkinin çocuklara anlatarak onların adlarını anıyoruz." Ahmet Kanarya'nın konuşmasının ardından Okul Müdürü Mehmet Şeker, Bayraklı İlçe Eğitim Müdürü Şuayip Üner ve Zümre Başkanı Gülay Artan'ın kırmızı kurdeleyi kesmesiyle sergi açılışı gerçekleşti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şeker Bayraklı Gülay İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title