Haberler

Merzifon Müftülüğünün Ramazan Hazırlıkları

Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, "Bütün camilerimizde ramazan ayında teravih namazları kılınacak, mukabeleler okunacak.

Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, "Bütün camilerimizde ramazan ayında teravih namazları kılınacak, mukabeleler okunacak. İbadetin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınmıştır." dedi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın tutulacak ilk oruçla mübarek ramazan ayına girilmiş olunacağını söyledi.

Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Altun, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ramazan ayı temasının israf olarak belirlendiğini anımsattı.

İsrafın önüne geçmek için bir dizi çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Altun, şöyle konuştu:

"Yemede, içmede, giyim kuşamda, zamanın ve kaynakların kullanımında, ülkemizde ve dünyada çokça israf yapılmaktadır. Ramazan ayında israfın bireysel ve toplumsal olarak zararlarına dikkat çekmek, yerel ve global anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla israf teması çerçevesinde bir dizi kampanya yürütülecektir. İsraf dediğimiz zaman sadece paradan, yemeden, içmeden israfı önlemek değil, ömür ve sağlığı da israf etmememiz gerekiyor."

Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki 140 camide hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Altun, şunları kaydetti:

"Bütün camilerimizde Ramazan ayında teravih namazları kılınacak, mukabeleler okunacak. İbadetin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınmıştır. Ramazan ayında sadece yemeyi içmeyi kesmek yerine gözümüzü haramdan, dilimizi yalandan, kalbimizi kötü düşüncelerden keselim. Yalanı, kini, gıybeti, kötülüğü nefsimizden çıkaralım. İç huzura kavuşalım. Ramazan ayının Müslüman alemine yeni bir umut, barış, kardeşlik ve komşuluk getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Altun Merzifon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title