Haberler

Mersin İdman Yurdu Umutlarını Tüketiyor

Kerem Kocalar - Spor Toto Süper Ligi'n 5'inci haftasından bu yana puan cetvelinde son 3 sıra içinde yer alan Mersin İdman Yurdu, son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle ligde kalabilme umutlarını da tüketiyor.

Kerem Kocalar - Spor Toto Süper Ligi'n 5'inci haftasından bu yana puan cetvelinde son 3 sıra içinde yer alan Mersin İdman Yurdu, son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle ligde kalabilme umutlarını da tüketiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2012-2013 sezonuna da geçen yıl çalıştığı Nurullah Sağlam ile başlayan Mersin temsilcisi, bu sezon istediği başarıyı yakalayamadı. Ligin ilk haftasında Orduspor'u konuk eden ve bu maçta hanesine bir puan yazdıran Mersin İdman Yurdu, ardından Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra Eskişehirspor'a 3-1 yenilen Mersin ekibi, ardından Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi ve Gençlerbirliği ile de 1-1 berabere kaldı. Mersin ekibi, bu skorlarla puan cetvelinde son 3 sıra içinde kendisine yer buldu.

Ligin 16. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Mersin İdman Yurdu, sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılsa da maçın hemen ardından takımda kan değişikliğine gidildi.

- Giray Bulak da çare olamadı-

İlk yarının son haftasında deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçına Giray Bulak yönetiminde çıkan Mersin İdman Yurdu, bu maçtan da istediği skoru alamadı ve 2-1 mağlup oldu.

Devre arasında takımda önemli bir revizyona giden kırmızı-lacivertliler, kadronun önemli bir bölümünde değişiklik yaparak ikinci yarıya başladı.

Ancak bu değişiklik de Mersin İdman Yurdu'nun kötü gidişine "dur" demeye yetmedi. Giray Bulak yönetiminde 8 maça çıkan ve bir galibiyet, 2 beraberlik alabilen Mersin temsilcisi, yeni teknik direktörüyle hanesine 5 puan yazdırdı.

-Üçüncü teknik direktör Hakan Kutlu-

Ligin 25. haftasında yapılacak Kasımpaşa maçı öncesinde Giray Bulak ile yollarını ayırıp, takımı Hakan Kutlu'ya emanet eden kırmızı-lacivertliler, çıkış arayışlarını sürdürdü.

İlk geldiği maçta takıma bir puan kazandıran Kutlu, daha sonrasında yaptığı 4 maçta ise puan hasretini dindiremedi.

Ligin bitimine 5 hafta kala düşme potasındaki takımlar arasından kurtulmayı başaramayan Mersin İdman Yurdu, son olarak dün Bursaspor maçında da 1-0 mağlup oldu ve lige tutunma umutlarını da azalttı.

-"Sonuna kadar savaşacağız"-

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor maçında çok iyi performans gösterdiklerini ancak galip gelemedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Bursaspor maçından galip gelmeleri halinde ligde kalabilme adına çok önemli umutlar yeşertebileceklerini dile getiren Kahramanlı, "Biz buralara kolay gelmedik. Buralarda kalabilmek için de sonuna kadar savaşacağız" dedi.

Dünkü maçta bir penaltılarının verilmediğini belirten Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Sene başından itibaren çok sayıda şanssızlık yaşadık. Bunlara hakem hataları da eklenince işimiz iyice zorlaştı. Biz kimsenin hakkını istemiyoruz ama kimse de bizim hakkımızı heba etmesin. Dünkü penaltı verilmiş olsaydı skor bambaşka olabilirdi ama olmadı. Dünkü maçın geneline baktığınızda da galibiyeti hak eden tarafın Mersin İdman Yurdu olduğunu tüm sporseverler görecektir."

Mersin İdman Yurdu, geçen sezon teknik direktör Nurullah Sağlam yönetiminde 42 puanla 13. sırada yer almıştı.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Kerem Kocalar Giray Bulak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title