Haberler

Mersin'de Konuşulan O Pozisyon!

Galatasaray, Cluj galibiyeti sonrasında Mersin İdmanyurdu deplasmanında beklemediği bir şekilde puan kaybetti.

Galatasaray, Cluj galibiyeti sonrasında Mersin İdmanyurdu deplasmanında beklemediği bir şekilde puan kaybetti. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim maçın ardından rakiplerine pozisyon vermeden kalelerinde gol görmelerine isyan ederken; Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Emmanuel Culio'nun Nordin Amrabat ile olan pozisyonunda penaltı düdüğünün çalınmamasına isyan etti. Karşılaşmanın 74. dakikasında 1-1'lik eşitlik devam ederken; Culio, Galatasaray ceza sahası içinde Amrabat'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın orta hakemi Mustafa İlker Coşkun bu pozisyonda 'devam' kararı verirken; Mersin İdmanyurdu cephesi Coşkun'u maçtan sonra ciddi şekilde eleştirdi. Mersin İdmanyurdu'nun yanı sıra Culio'nun Amrabat ile olan pozisyonunu eski hakemler de 'penaltı' olarak yorumladı. İşte o yorumlar... MİLLİYET / SELÇUK DERELİ: "PENALTI VURUŞUNU GEREKTİRİYORDU"

"İlker Coşkun maçın ikinci yarısında tutarsız kararlar verdi. Faul standardında hatalar yaptı. Amrabat'ın ceza alanı içerisinde Culio'ya yapmış olduğu müdahale bir penaltı vuruşunu gerektiriyordu. Hakem burada "devam" diyerek oyunun sonucuna etki eden bir hataya imza attı. Oysa ki Coşkun buna benzer pozisyonlarda daha önce faul kararları vermişti." ZAMAN / ALİ AYDIN: "PENALTI VERİLMELİYDİ"

"74'te Galatasaray ceza alanı içinde Amrabat öndeki rakibi Culio'nun sağ omuzuna koluyla beraber net temasta bulundu. Şiddet önemli değildi. Buradaki verilecek karar defans oyuncusunun böylesine bir hamle yapmaması gerektiğinin bilinmesiydi. Yani penaltı verilmeliydi. Verilmedi. Bu pozisyonu tersine çevirin. Acaba penaltı çalınır mıydı? Buna neden penaltı diyorum. 90+1'de Mustafa Keçeli'nin benzer pozisyonda ceza alanı dışında yaptığı temasa hakem Coşkun faul çaldı." HABERTÜRK / BÜLENT YAVUZ: "YÜZDE YÜZ PENALTIYDI"

"Amrabat'ın Culio'yu arkadan çekip indirmesi yüzde yüz penaltıydı. Mersin İdman Yurdulular çok itiraz etti ama elbette ki netice değişmedi. Penaltıdan sonra iyice dağılan İlker Coşkun, 3 yüzde yüz sarı kartı es geçti. Neticede maç 1-1 bitti. Mersin İdman Yurdu, penaltı verilseyide belki de sahadan 3 puanla ayrılacaktı." MERK VE ÇAKAR DA 'PENALTI' DEDİ!

Öte yandan yayıncı kuruluş Lig TV'de yorumculuk yapan eski Alman hakem Markus Merk, Beyaz TV'de yorumculuk yapan Ahmet Çakar da pozisyonun penaltı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Mersin İdmanyurdu Nordin Amrabat İlker Coşkun Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title