Haberler

Mersin'de Kısa Dönem Jandarmalar Yemin Etti

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nca kısa dönem askerlik yapacak 231 jandarma eri için yemin töreni düzenlendi. Törene, yemin eden Mehmetçiklerin aileleri de katıldı.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 231 kısa dönem Mehmetçik için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Kaymakamı Raif Özener, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, 2. Ulaştırma Terminal Birlik Komutanı Albay Özcan Büyükbaş, şehit ve gazi derneklerinin başkanları, protokol üyeleri ve yemin eden askerlerin aileleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa dönem erler yemin etti. Coşkulu bir kalabalık içinde icra edilen yemin töreninde konuşan 357. kısa dönem askerlerden Jandarma Er Cansın Aygün, "Ettiğimiz yemine bağlı kalarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, her türlü dahili ve harici düşmanlardan koruma azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu kararlılık içerisinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz birer parçası olan jandarmanın onurlu birer ferdi olarak bu şerefli üniformayı her zaman gururla ve şerefle taşıyacağız" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Uyan da ""Ettiğiniz andın her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, tam itaatin tartışılmaz simgesidir. Yine ant içerek kendinize yeni bir yaşam tarzı seçtiniz, bu yaşam tarzının özelliği, kahramanlık, feragat, fedakarlık, cesaret ve disiplindir. İçtiğiniz anda bağlı kalacağınıza, millete ve cumhuriyete doğruluk ve muhabbetle hizmet edeceğinize, sizden önce bu kutsal ocakta yemin edenlerin emanetine aynı vazife ve namus anlayışıyla, aynı bilinç ve kararlılıkla sahip çıkacağınıza inancım tamdır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun ayrılmaz bir parçası olan jandarma, her dönemde ülkemize yönelik tehditlere atılganlık ve cesaretle göğüs germiştir. Bizlere düşen görev, rehberimiz olan ulu önder Atatürk'ün düşünce sistemi ışığında, anayasa, kanun, talimat ve mevzuatlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile işbirliği içerisinde çalışarak güzel ülkemize hizmet etmektir. Andımızın ülkemize, jandarma teşkilatına, şahsınıza ve ailenize hayırlı olmasını diler, gözlerinizden öperim. Bahtınız ve yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Vali Vekili Göçer ise jandarmanın kolluk kuvveti olarak önemli bir görevi icra ettiği, bu görevin icrasında, yemin eden Mehmetçiğin katkıları ile jandarmanın güçleneceğini ifade ederek, erleri yetiştiren ailelere teşekkür etti.

Göçer, birliğe ilk katılan Jandarma Er Abdullah Kağan Atalay'a da bir hediye verdi. Albay Uyan ve görevli jandarma personeli, törene gelen tüm Mehmetçiklerin aileleri ile tek tek ilgilenirken, tören jandarma köpek timlerinin gösterileri ve Jandarma Marşı'nın söylenmesi ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Göçer Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title