Haberler

Merkezefendili Öğrenciler Laodikya'da Tarihi Keşfediyor

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki 10. sınıflara yönelik gerçekleştirilen 'İlk ders Laodikya'da' projesi çerçevesinde lise öğrencileri, 7 bin 500 yıldan daha eski geçmişi bulunan Laodikya Antik Kenti'ni keşfediyor.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Denizli'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Laodikya'da 10. sınıf öğrencilerine gezme olanağı sunuluyor. 'İlk ders Laodikya'da' projesi kapsamında Merkezefendi ilçesindeki 10. sınıf öğrencileri 7 bin 500 yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip olan Laodikya Antik Kenti'ni geziyor, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'in anlatımıyla ilk dersini burada yapıyor. Gezi başladığından bu güne kadar yaklaşık bin 200 öğrenci ilk dersini Laodikya'da işledi ve arkeolojik kazılar hakkında da bilgi aldı. Bu gezide Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da öğrencilere eşlik ediyor.

Geziye katılan öğrenciler ve öğretmenler, 7 bin 500 yıl öncesinin izlerini taşıyan ve tarihi kalıntılarla Denizli'nin önemli bir turizm merkezi olan Laodikya'da ilk dersi işlemenin ve tarihe daha yakından temas etmenin önemini vurguluyor.

Geziye katılan Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Dağ Ceyhan, "Bugün Laodikya'da ülkemizdeki zenginliklerin bir kez daha farkına vardık. Bizden önceki medeniyetlerde de günümüzdeki yaşanmışlıkların olduğunu gördük. Spor, ticaret ve sanatsal faaliyetlerinde günümüzden önce yaşandığını ama asırlar sonra gömülü bir tarihin yeryüzüne çıktığını Laodikya'da daha iyi öğrenmiş olduk. Öğrencilerimiz adına ne kadar yararlı bir ders olduğunu gördüm. Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu'na böyle bir projeden dolayı teşekkür ederim" dedi.

"Denizil tarihi açısından özel bir yer"

Düşüncelerini dile getiren İbrahim Yıldıztepe "Profesyonel kişilerden Laodikya'nın tarihini öğreniyoruz. Burası Denizli'nin kültürel turizmi açısından çok önemli bir yer. Okuldaki derslerimize önemli katkıları oluyor. Okulda ders dinlerken dikkatimiz dağılabiliyor, burada ders görmek çok faydalı oldu" şeklinde konuştu.

"Canlı görmek daha etkili"

10. Sınıf öğrencisi Simge Öztürk "Okuldaki derslerde gördüğümüz konuları burada gördüğümüzde anlamamız daha kolaylaşıyor. Şimdiki dönemdeki oynanan sanatsal oyunlar o zamanda oynanmış, bunları canlı görmek derslerimizde etkili oldu" diyerek İlk Ders Laodikya Projesi'nde tarihi öğrenme imkanı sunulduğunu kaydetti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celal Şimşek Laodikya Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title