Haberler

Meram Kent Konseyi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi

Güncelleme:

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına start verdi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına start verdi.

Meram Kent Konseyi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meram Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte kamu kurumları, STK'lar, siyasi partiler başta olmak üzere tüm kesimlerden seçilen temsilcilerden oluşan Meram Kent Konseyi Genel Kurulu üyeleri katıldı. Toplantı Divan Kurulu Başkanı ve Divan Kurulu üyelerinin seçimi ile başladı.

Konseyin toplantısı öncesi bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden biri olan Kent Konseyi'nin yeni dönem ilk toplantısında konsey üyeleriyle bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerini bir araya getiren şeyin sadece yasalarla çerçevesi çizilen bu konsey toplantısının ötesinde Konya ve Meram'a duydukları sevgi, bağlılık ve aidiyet hissi olduğunu belirten Başkan Kavuş, "Bizler için bu şehir ve bu ilçe bambaşka bir anlam ve sevgi içeriyor. Bu şehre ve bu şehrin insanlarına duyduğumuz sevda ile hizmet yoluna çıktık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin belediyecilik anlayışını değiştiren ve insanımızın huzurunu ve mutluluğunu merkeze koyan bir anlayışa sahip olduk. Bu anlayışımızın bir sonucu olarak doğan Kent Konseylerimiz, aldığı tavsiye kararları ile hizmette yeni bir anlayış kazandırdı. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Meram için elbirliği ile çalışmak üzere burada buluştuk" diye konuştu.

"Kent konseyleri, vatandaşımızın yönetime katkı sağlaması adına atılmış önemli adımlardan biridir"

Daha sonra söz alan Meram Kaymakamı Resul Çelik ise kamu yönetimi ve yönetişimin insanlara hizmet sunma sanatı olduğunu ifade ederek, bunun nasıl gerçekleşeceği konusunun tüm dünyanın gündemini meşgul eden bir konu olduğunu belirtti. En doğru yönetim şeklinin el birliği ve karşılıklı işbirliği içinde hizmet sunulması olduğunu kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; "Halkın yönetime olan katkısının artırılması amacıyla Türkiye ciddi reformlar ve iyileştirmeler gerçekleştirdi. Bunlardan biri de 2005 yılında kurulan Kent Konseyleridir. Birlikte hareket edebilmek ve halkın yönetime katkı sunabilmeleri amacıyla kurulan bu konseyler halkın istek ve arzusuna göre hizmetler yapılabilmesinin önünü açmıştır."

Konuşmaların ardından Meram Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçim sonucunda, Ahmet Melih Güçlü başkanlığa, Ahmet Taşdemir, Murat Yağız, Oğuz Ataseven, Muhammed Aydoğdu, Sinan Kabak, Mustafa Emre Çınar, Mehmet Çakır, Tunahan Şahan, Recai Şentürk'de Yürütme Kurulu Üyeliklerine oy birliği ile seçildi.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Meram Kent Konseyi Başkanı Ahmet Melih Güçlü, "Konsey üyelerimizin her birine teveccühünden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte yeniden bir araya gelip samimiyet çerçevesinde ortaya koyacağımız tespitlerimizi hem yerelde hem genelde gerekli yerlere sunacağız. Bu çalışmalarımızın ve yeni dönemimizin Meram için hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Toplantının sonunda Genel Kurul üyelerinin istek ve temennileri de dinlendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kent Konseyi Konya Meram Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title