Haberler

Meram'da, Milli Şair Anıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 77. yıldönümünde programla anıldı.

Konevi Kültür Merkezindeki anma programında konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kalaycı, "Milli şairimiz, İstiklal meşalesinin tüm Anadolu'ya yayılmasında güçlü şiiriyle, etkili hitabetiyle, inanmış kişiliğiyle önemli bir rol oynamıştır. Şairliği ve mütefekkirliğiyle olduğu kadar dava adamlığıyla da gönüllerde müstesna bir yere sahiptir. Dizeyleriyle milli davayı her şeyin üzerinde tutmuş, Türk milletinin tam bağımsız olmadan yaşayamayacağını açıkça haykırmıştır. Hayatı, mütevazi bir yaşam örneği olan bu büyük insanın, milletin kalbinde unutulmaz bir yer tutmasını sağlayan ve milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı onun kahraman ruhunu ve emsalsiz üslubunu anlatmaya kafidir" dedi.

Sanatçılar Serdar Tuncer ve Erkan Mutlu, Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve eserlerini seslendirdi. İlginin fazla olduğu programda dışarıda kalanlar sahneye alınarak oturtuldu.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı her iki sanatçıya çeşitli hediyeler verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Serdar Kalaycı Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title