Haberler

Meral Okay, Sezen Aksu Şarkılarıyla Anıldı

Bir süre önce vefat eden senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay'ın vasiyeti yerine getirildi.

Bir süre önce vefat eden senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay'ın vasiyeti yerine getirildi. Tim Maslak Show Center'da düzenlenen gecede Okay, Sezen Aksu'nun şarkılarıyla anıldı. " Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor ' gecesinden elde edilen gelir Matematik Köyüne aktarılacak.

" BU GECE HEPİMİZ MERAL İÇİN BURADAYIZ "

Kısa süre önce vefat eden senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay, ' Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor ' gecesiyle anıldı. Hayattayken Matematik Köyü'nün önemine dikkat çeken Okay tüm mal varlığını Matematik Köyü'ne bırakmıştı. Okay'ın bu vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından Sezen Aksu şarkıları ile anıldığı gecede yerine getirildi.

Geceye Ali Nesin, Dilara Endican, Durul Yağmur Taylan, Halit Ergenç, Hande Ataizi, Melek Ulagay, Melisa Sözen, Meryem Uzerli, Murat Yıldırım, Nebil Özgentürk, Nur Fettahoğlu, Oktay Kaynarca, Ozan Güven, Pelin Akat, Reha Muhtar, Selma Ergeç ve Timur Savcı katıldı. Gecenin sunuculuğunu ise, Beyazıt Öztürk ve Engin Altan Düzyatan yaptı.

Gecede konuşan Beyazıt Öztürk, " Meral bence bu gece bir hesaplaşma için bizi biraraya getirdi. Çocukların geleceği için . Bugüne kadar Meral'i biliyoruz ki çok hesap ödedi. Bugün sıra bizde. Bu gece hesabı hep beraber paylaşacağız. İyi ki doğdun Meral Okay " dedi. Engin Altan Düzyatan ise, " Bu gece hepimiz Meral için buradayız. Onun bir ideali için buradayız ama ben bir farkla annem için de buradayım. Bir Bulut Olsam dizisinde annem olmuştu. Hiç çocuğu olmamıştı ama ondaki anne sevgisini ben görmüştüm. Şimdi bir bulut oldu. Sevgiler Meral selamlar " diye konuştu.

SANATÇILAR MERAL OKAY'I ANLATTI

Senaryosunu Meral Okay'ı yazdığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncularından Halit Ergenç, " Ölümün aşk için bir son olmadığını en iyi bilen insanlardan biriydi. Hayat hiçkimse için uzun değil. Pek çok insan için ne kadar yaşansa az " diye konuştu. Meryem Uzerli ise, Meral Okay ile çektirdiği bir fotoğrafı çerçevelettirdiğini ancak çerçevenin kırıldığını anlattı. Uzerli, "Sanki bana benim ruhumu bir çerçeve içine koyma diyor. Benim ruhum nefes almak istiyor diyor. Sonra ona senin mesajını anladım dedim " şeklinde konuştu.

Oyuncu Özgü Namal ise, " Hayatımda çok güzel anlar ve anılar biriktirdim onunla ilgili. Çok güzel cümleler kaldı aklımda. Bir tanesi ' Ne olursa olsun sevdiklerine sahip çık" sözüydü. Bir tanesi setlerde güldüğümüz tatlı anlardı. Bir gün şöyle dedi. Bir kızım olacaktı adı Hayat. Sana benzerdi herhalde. Yaman ile doğmamış kızım. Adını hayat koyardık. Senin de ömrün öyle olsun, hayat kadar uzun olsun" dedi.

SEZEN AKSU, MERAL OKAY İÇİN SÖYLEDİ

Ardından Sezen Aksu sahneye çıktı. Aksu, geceye katılanlara teşekkür ederek, " Teşekkür ederiz. Çünkü sözlüydü herşey. Bütün gönlüyle ve kalbiyle bana, Melek Ulagay'a, Dilara Endican'a bir vasiyette bulundu. Benim arkadaşım hiçkimsenin hayatına kayıtsız kalmayan özel bir kadındı. Komşunun tavuğuna kış deseler ona dert oluyordu. Acayip bir gönlü vardı " şeklinde konuştu.

Aksu, anma gecesinde şarkılarını Meral Okay için seslendirdi.

PÇK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilara Endican Meryem Uzerli Sezen Aksu Meral Okay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title