Haberler

"Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor"

Güncelleme:

Meral Okay'ın sözlü vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından yerine getiriliyor

9 Nisan 2012 tarihinde aramızdan ayrılan senarist, yazar, oyuncu Meral Okay'ın vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından gerçekleştirilen bir anma gecesi ile yerine getirilmekte. 21 Kasım 2012'de, Tim Show Center'da gerçekleştirilen, Sezen Aksu'nun şarkıları ile Okay'ı andığı "Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor" gecesinin tüm geliri Matematik Köyü'ne aktarılacak.

SEZEN AKSU ŞARKILARINI MERAL OKAY ANISINA SÖYLÜYOR

2007 yılında Ali Nesin tarafından kurulan Matematik Köyü'nün amacı; gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmekti. Matematik Köyü'nün önemine Okay, hayattayken dikkat çekmişti. Sözlü vasiyetinde, tüm mal varlığını Matematik Köyü'ne bırakan Okay'ın sözlü vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından Sezen Aksu şarkıları ile anıldığı gecede yerine getiriliyor.

HERKESİN MERALİ BAŞKA, AYNI OLAN SONSUZ SEVGİ

Gecede herkes Meral Okay'ın farklı bir yanından; herkes kendi bildiği Meral'inden bahsetti. Anlatılan anılar farklı farklıydı ortak olan tek şey ise sonsuz Meral Okay sevgisi ve onun güzel insanlığıydı.

Gül Oğuz: Meral İnsanın hamını değil olmuşunu severdi; çocukların da öyle, akıllı terbiyeli ve medeni çocukları severdi çocuklarımızın ilim bilim ve medeniyet öğrenmesini isterdi.

Halit Ergenç: Ölümün aşk için bir son olmadığını en iyi bilen insandı Meral

Hande Ataizi: Meral Okay'ın doğum günü sebebiyle davetlilerden "iyi ki doğdun" şarkisi söylemelerini rica etti.

Meryem Uzerli:  Ayni yerden geldik ayni yere gidiyoruz bu dünyada kısa bir ara veriyoruz dedi ve babasının yazdığı şiiri okudu. Ayrıca Meral Okay'ın fotoğrafının elinde kırılması üzerine Meral'in ruhunun kendine bir mesaj verdiğini ve ruhun çerçeveye sığmayacağı için çerçevesiz sakladığını anlattı.

Murat Yıldırım gecenin en espirili konuşmasını gerçekleştirdi. En cok beni severdi. Oğlum matematik hayatın yarısı. Sen de var Engin de yok derdi. Ayrıca sen daha komiksin de derdi. Ablam, burada her şey aynı. Sezen aynı, Nükhet ayni, Hükumet aynı...

Nebil Özgentürk: Hep başkaları için çaba sarfetti hiç fotoğrafa girmedi hep arkada kaldı. Bugün yine bize muhteşem bi proje için el verdi.

Nur Fettahoğlu: Muhteşem Yüzyıl senaryosundan Kanuni için yazılmış bir bölümü okudu.

Oktay Kaynarca: Ondan çok korkardım, her sabah beni arayıp fırçalamasını özledim, hala telefonunu silmedim. Bazen telefon ediyorum, telefonuna ulaşılamıyor. Eminimki ona ulaşmaya çalışan sadece ben değilim, hepimiz onu çok özlüyoruz.

Ozan Güven: Ben ona Meral Teyze derdim şimdi de öyle söyleyeceğim. Hayatımda tanıdığım en tutkulu aşıktı. Yaman abiden öyle bir bahsederdi ki, sanki beş on dakika önce yanından ayrılmış, öyle çok severdi. Eminim Yaman abi ve aşkı orada da yaşamaya devam ediyordur.

Özgu Namal: Bana ne olursa olsun sevdiklerine sahip çık derdi. Bir gün sette bana Yaman ile bir kızımız olasaydı muhtemelen sana benzerdi böyle kara kaşlı kara gözlü senin gibi hayat dolu. Adını Hayat koyacaktık, Yaman'la doğmamış kızımızın adı Hayat umarım senin de ömrün uzun olur hayat gibi dedi. Kimin ne acı çektiği dışarıdan belli belli olmaz kimseyi yargılama, herkesi gönül gözünle sev dedi.

Pelin Akat : Ben Meral'e kitap gibi kadınsın derdim, iyi ki o kitap gibi kadını tanımışım.

Selma Ergeç: Muhteşem Yüzyıl 11. bölüm 50. sahne'den alıntı yaptı. Bir insanın bir insana verebilceği en güzel şey ona ilham vermektir. Bunun için Meral Okay'a teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Muhteşem Yüzyıl Sezen Aksu Meral Okay Ali Nesin Magazin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title