Haberler

Memurlar, temmuz ayı maaşını protesto etti -

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri, temmuz ayında zam alınmadığını gerekçe göstererek, memur maaşlarını çeşitli şekillerde protesto etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri, temmuz ayında zam alınmadığını gerekçe göstererek, memur maaşlarını çeşitli şekillerde protesto etti.

BES üyeleri, tüm illerde iş bırakarak alanlarda oturma eylemi yaparken, BASK ise geçen yıl imzalanan toplu sözleşmeyi yakarak tepkisini gösterdi.

Sloganlar atarak Güvenpark'ta toplanan BES üyeleri, oturma eyleminde bulundu. Burada grup adına açıklama yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, imzalanan toplu sözleşmenin iki yılı kapsadığını ve enflasyon farkı ödenmesinin mutabakatta olmadığını savundu.

" Türkiye, bugün bir ilki yaşıyor, tarihte ilk defa temmuz ayında kamu emekçilerine zam yok. 2014 yılı için seyyanen 123 lira zam yapıldığından ilk defa kamu emekçileri 2014 Temmuz ayında zam alamamaktadır" diyen Aslan, 2015 yılında verilecek yüzde 3+3 zammın bu yılın enflasyon farkını karşılayamayacağını ileri sürdü.

Aslan, kamu emekçilerine 2014 yılı için verilen 123 lira seyyanen zammın, yılın ilk 6 ayında enflasyonun altında kalmasına rağmen enflasyon farkının olmadığını belirterek, "Bugün, büro emekçileri olarak tüm illerde iş bırakarak alanlara çıktık. Hak kayıplarına, istihdam belirsizliğine 'hayır' demek için alanlardayız" dedi.

-BASK, toplu sözleşmeyi yaktı

BASK üyeleri adına Güvenpark'ta açıklama yapan BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve emeklilerin uzun yıllardan sonra ilk kez temmuz ayında zamsız maaş aldıklarını ve enflasyon farkı alamadıklarını söyledi.

Zengin, haziran ayı sonu itibarıyla 2014 yılının ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 5,7 olduğunu kaydederek, hükümetin 2014 yılının tamamı için öngördüğü yüzde 5,3'ün şimdiden aşıldığını iddia etti.

BASK olarak yapılan toplu sözleşmeyi tanımadıklarını ifade eden Zengin, açıklamasının ardından imzalanan toplu sözleşmeyi yakarak temmuz ayı memur maaşlarını protesto etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Zengin Fikret Aslan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title