Haberler

Memura Kira ve Yakacak Yardımı Önerisi

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (Tes) Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Memurlar İçin Kira ve Yakacak Yardımı Yapılmasını, Kömür ve Doğal Gazda İndirim Yapılmasını Önerdi.

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (TES) Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, memurlar için kira ve yakacak yardımı yapılmasını, kömür ve doğal gazda indirim yapılmasını önerdi.

Kotanlı, yaptığı açıklamada “Başta Erzurum olmak üzere büyükşehirlerde memurların en büyük sıkıntısı ev kiralarıdır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonu hesaplarken esas aldığı Türkiye genelindeki ortalama konut kira artış oranları Aralık 2007 itibariyle en yüksek kiranın 451,20 YTL ile İstanbul'da olduğu belirlenmiştir. Ortalama konut kirası İzmir'de 394,75, Ankara'da ise 353,64 YTL olarak tespit edilmiştir. Erzurum da ise bu rakamlar ortalama 350 YTL ile 700 YTL arasında değişmektedir.Yine TÜİK verilerine göre 2007 yılında Türkiye genelinde ortalama konut kiraları yüzde 20,67 oranında artmıştır. Büyükşehirlerde konut kiralarına genel olarak bakıldığında memurların aldıkları maaşa göre kiralık konut bulmaları her geçen gün zorlaşmaktadır. Erzurum Şehir Merkezinde ortalama kiralar 500-700 YTL civarındadır. 2+1 kombili daireler bile 450 - 700 YTL arasında değişmektedir. Erzurum Şehir merkezinde Örnek verecek olursak Yeni Mahalle, Çaykara, Menderes, Mumcu ve Kazım Karabekir Caddesi'nde 500 ila 700 YTL gibi bu semtlerde memurların oturması zaten adeta hayal haline gelmiştir. Yenişehir, Hilal kent, Dadaş kent, yıldız kent semtlerinde ise kiralar 350 ile 600 YTL ye ulaşıyor Gecekondulardan bozma, dar ve sabit gelirli kesimin oturduğu semtlere rağbet eden memurlar yeni bir ev tuttuğunda depozito, doğal gaz depozitosu ve peşin kira ile birlikte ortalama bin 500 â€" 2 bin YTL bir harcama yapmak durumundadır".dedi.

Erzurum için yakacak fiyatlarının da ayrı bir sorun olduğunu ifade eden Kotanlı, şunları kaydetti: “Erzurum da yılın 7 ayını kış şartlarında geçirmesi gereken kamu çalışanı bin 500 YTL yakacak bütçesi ayırmak zorundadır.. Ortalama 850 YTL olan memur maaşının minimum yüzde 72'si kiraya ve yakacağa harcanmaktadır. Doğu Anadolu'nun çeşitli illerinde görev yapan memurların maaşının üçte ikisi, yakacak ve kiraya gidiyor. Yaptığımız araştırmalara göre, memurların yüzde 64'ünün evi bulunmuyor. Yani, memurların yarıdan fazlası kirada oturuyor. Erzurum da kirada oturan memurların yüzde 40'ı 350 ile 500 YTL arasında kira ödüyor.. Buna göre, ülke geneline baktığımızda, ortalama 850 YTL olan memur maaşının yüzde 72'lik bir kısmı kira ve yakacağa harcanıyor. Bu yüzden acil olarak memura ev kirası ve yakacak yardımı yapılmalı ve konut sahibi olmaları için yeni politikalar oluşturulmalıdır. Erzurum şartlarında görev yapan her kamu çalışanına yakacak yardımı yapılmalı ayrıca kömür ve doğal gaz da eskiden olduğu gibi sübvansiyon uygulaması getirilmeli doğal gaz fiyatlarında indirime gidilmelidir. Ancak, bu yardımın 5 â€" 10 YTL gibi düzeylerde tutulmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda 250 kuruş gibi bir kira yardımı ve kömürde sübvansiyon uygulaması vardı. kaldırıldı. Doğu Anadolu'da görev yapan memura 150 YTL, Erzurum büyükşehirde görevli memura ise 200 YTL kira yardımı yapmasını istiyoruz. Ayrıca kömürde ve doğal gazda sübvansiyon uygulaması ile birlikte 100 YTL yakacak yardımı yapılmasını istiyoruz. Antalya'da Muğla'da Adana'da İzmir'de de Aydın'da ve iklim şartları Doğu Anayolu'dan farklı yerlerde görev yapan memurlarla Erzurum da görev yapan memurlar bir tutulmamalıdır. O bölgelerde kış yok,yakacak sorunu yok." (ERZ-İRT-Y) 24.02.2008 14:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title