Haberler

Memur alım ilanı THY kabin hostesi son dakika başvuru şartları koşulları nedir?

Güncelleme:

Türk Hava Yolları (THY) kabin hostes alım ilanı yayınlandı. Host ve hostes olmak isteyenler ne yapacak THY başvuru şartları neler? Adayların boy - kilo oranı nasıl hesaplanacak THY kabin memuru başvuruları ne zaman bitiyor? Türk Hava Yolları açık pozisyonları için personel alımı ilanları hazırlamakta ve ilgili ilanları kamuoyuna resmi internet sitesi aracılığı ile duyurmaktadır. Yeni yayımlanan ilanlara göre Türk Hava Yollarının çok sayıda poizsyonl için personel alımı yapacağı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapacak ve detaylar nedir. THY ilanına başvurmak isteyen adaylar için şartlar şu şekilde: *T.C. vatandaşı olmak *01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak *En az önlisans/meslek yüksekokulu mezunu olmak *İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.) *Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak *Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 1 yıl tecilli olmak (En az Kasım 2018 tarihine kadar tecilli olmak)

Hava yolu taşımacılığı konusunda Türkiye başta olmak üzere dünyanın çok sayıda ülkesinde lider konumda olan ve giderek büyüme oranını artıran Türk Hava Yolları açık pozisyonları için sıklıkla memur ve personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. THY tarafından kabin hostes memur alım ilanı yayınlandı. Binlerce aday THY hostes alım ilanına başvurmak istiyor. Peki başvuru şartları neler THY kabin memuru olmak için ne yapmak gerekiyor?
Dünyada en fazla ülkeye uçan ve üst üste 6 kez Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen THY kabin memuru almak için ilan yayınlandı. THY yayınladığı ilanda, "Kabin Memuru olarak yer almak isteyen iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik ve güler yüzlü bay ve bayan çalışma arkadaşları arıyoruz" ifadelerine yer verdi.

THY KABİN MEMURU OLMAK ŞARTLARI NELER?

THY ilanına başvurmak isteyen adaylar için şartlar şu şekilde: *T.C. vatandaşı olmak *01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak *En az önlisans/meslek yüksekokulu mezunu olmak *İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.) *Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak *Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 1 yıl tecilli olmak (En az Kasım 2018 tarihine kadar tecilli olmak)

BOY KİLO ORANINA DİKKAT EDİLİYOR

*Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)* Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir.), *THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak, *Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

THY'DE KABİN MEMURU OLMANIN SAĞLIK VE FİZİKİ KOŞULLARI NELER?

Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)*,

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir.),

THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,

Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Türk Hava Yolları Türkiye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title