Haberler

Mehmet Akif Ersoy Besni İlçesinde Anıldı

Adıyaman'ın Besni İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Anısına Panel ile Liseler ve İlköğretimler Arası Şiir Yarışması Düzenlendi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü anısına panel ile liseler ve ilköğretimler arası şiir yarışması düzenlendi.

Besni Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen panel ve şiir yarışmasına ilgi oldukça büyüktü. Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Musa Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İlçe Emniyet Amiri Koray Yalınkaya'nın katıldığı programda Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Hacı Duran ve Doç Dr. Necdet Tozlu tarafından Mehmet Akif Ersoy anlatıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Hacı Duran ve Doç Dr. Necdet Tozlu 'Mehmet Akif Ersoy ve Şiir' konulu paneli sundu. Panelin ardından ilköğretim ve liseler arası şiir okuma yarışması düzenlendi. 6 ilköğretim okulu, 6 lise yarışmaya katıldı. Liseler arası yarışmada Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi'nden Nermin Kesmezoğlu birinci, Ticaret Lisesi öğrencilerinden Merve Ağır ikinci, Besni Lisesi öğrencilerinden Tuğba İnanç üçüncü oldu. İlköğretimler arası şiiri güzel okuma yarışmasında ise, Şambayat Merkez İlköğretim Okulu'ndan Duygu Çetin birinci, Çakırhüyük İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nurcan Kandemir ikinci, Kesmetepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hatice Ertürk üçüncü oldu.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Besni İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

(MÖ-OÇ-Y) 12.03.2008 18:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title