Haberler

Medeniyetler Beşiği Mardin, Çankaya'da Yaşatılacak

Çankaya Belediyesi’nin verdiği arsa üzerine inşa edilen Mardin Kültür Evi, Medeniyetler Beşiği Kentin otantik mimarisini Ankara’ya taşıdı.

Çankaya Belediyesi'nin verdiği arsa üzerine inşa edilen Mardin Kültür Evi, Medeniyetler Beşiği Kentin otantik mimarisini Ankara'ya taşıdı.

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV), Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardinlilerin katkılarıyla Mardin'in mimari dokusunu Başkent'e taşıyan Mardin Kültür Evi, çok sayıda Mardinli davetli ve eski- yeni Çankaya Belediye Başkanlarının katılımıyla açıldı.

Ankara ve İstanbul'da 23 yıldır faaliyet gösteren Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Başkanı, Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy, açılışta yaptığı konuşmada kalıcı eserler üreterek dil, din, mimari ve kültürüyle özel bir kent olan Mardin için güzel işler yaptıklarından söz ederek tahsis, yapım ve açılış sürecinde destek veren Çankaya Belediyesi eski başkanları Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık'a teşekkür etti. Aysoy'dan sonra kürsüye gelen Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) Başkanı, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da, yıllarca gerçekleştirmek istedikleri hayalin içine girmiş olmakta katkısı olan herkese teşekkür ettiği konuşmasında ayrıca yeni Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i Mardinliler adına kutladı.

İstanbul Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in konuşmalarının ardından Mardinlilere seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Belediye kapılarının Mardinlilere ardına kadar açık olduğunu belirttiği konuşmasında, "Büyük bir uygarlık ve hoşgörü kenti Mardin'e ait bir kültür odağının Başkentin Kalbi Çankaya'ya kazandırılmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Açılış programı Mardin'in engin müzik geleneğini yansıtan Medeniyetler Korosu konseri ile sona erdi.

MARDİN KÜLTÜR EVİ BAŞKENTLİLERİ KUCAKLAYACAK

Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 bin 400 metrekare kapalı alanı ile 900 metrekare açık terası bulunan Mardin Kültür Evi bünyesinde, 500 kişilik bir konferans salonu, toplantı salonları, yönetim birimleri, kafe, restoran, hobi odaları, sergi salonu, açık ve kapalı otopark, sığınak ile diğer teknik birimler yer alıyor.

Mardinlilerin özel ve önemli günlerinde; konferans, seminer, sergi, kermes, el sanatları ve yöresel ürün tanıtımı etkinlikleri bu binada yapılabilecek. Ankara'da Birlik Mahallesi'nde bulunan MAREV ve MARSEV (Mardin Eğitim Vakfı) çalışmalarını beraber yürütecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi İstanbul Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title