Haberler

Meclis'teki Odasında Madenciler İçin Köşe Oluşturdu

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, TBMM’deki makam odasında oluşturduğu Soma köşesinde maden işçilerinin kullandığı malzemeleri ve Soma madenlerinden çıkartılan kömürleri sergiliyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, TBMM'deki makam odasında oluşturduğu Soma köşesinde maden işçilerinin kullandığı malzemeleri ve Soma madenlerinden çıkartılan kömürleri sergiliyor.

Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından TBMM'de maden kazasını araştırmak için kurulan komisyonun önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Muzaffer Yurttaş, "Madenlerde kullanılan maskeler, karbonmonoksit maskeleri oksijen oranı yüzde 18'in altına düştüğünde çalışmaz. Maden kazasının olduğu yerde oksijen oranı bu rakamın altındaydı. Daha düşük oksijen oranında çalışan ferdi oksijen maskesinin mutlaka olması gerekir. Bu ve benzeri önerilerimiz Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu tarafından Meclis'e ve Bakanlığa teklif edilecek. 'Teklif edilip kabul edilmeyen öneri' diye bir şey yok. Her bir önerisinin Torba Yasa içinde çıkartılması mümkün değildir. Bizim amacımız hem ferdi oksijen maskeleri hem de yaşam odalarını madenlerde oluşturmak istiyoruz" dedi.

AFAD'da toplanan paralarla ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Yurttaş, "Şu ana kadar 40 milyon lira kadar AFAD'da para toplandı. Muhalefet bunu da suiistimal ediyor. AFAD bünyesinde toplanan para kuruşuna dahi dokunulmadan 301 madencilerimizin ailelerine eşit ve adil bir şekilde ulaştırılacaktır. 301 madencimiz için bu paradan hariç olmak üzere birer tane daire yapacağız. Bu paradan harcanılmayacak. Şuana kadar madencilerimizin ailelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından biner lira, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 450 biner lira ödendi. Her aileye ulaşıldı ve durumları tespit edildi. Önümüzdeki dönemde çocukların burslu okutulması için düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

Soma'da ve bölgede mağdur olan esnaf için KOSGEP vasıtasıyla 50 bin liraya kadar 1 yıl ödemesiz, 3 yıl geri ödemeli ve sıfır faiz ile kredi imkanını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sağladığını belirten Yurttaş, TBMM'deki makamında oluşturduğu Soma ve Manisa köşesini gösterdi. Soma'daki madenlerden çıkan kömür parçaları, madencilerin kullandıkları eşyalardan oluşan bir köşe hazırlayan Yurttaş, taziye defteri oluşturdu. Soma'da hayatını kaybeden 301 işçiyi unutmayacağını ve unutturmayacağını ifade eden Yurttaş, "Onların hatıralarını yaşatmak için TBMM'deki odamızda Manisa ve Soma köşesi kurdum. Maden şehitleri için bir taziye defteri oluşturdum, gelen ziyaretçiler duygularını yazıyorlar. Amacımız Soma'da bir madenci müzesi oluşturmak, bu taziye defterini oraya bağışlamayı düşünüyorum. Soma'da yerin altından elde ettiğimiz Soma'nın linyit kömürü var burada. Madenci heykelleri de bulunuyor köşemizde" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Soma Politika Güncel Haberler

title