Haberler

Meclis Başkanı Raci Bayrak, Avrupa Konseyi Kongre Çalışmalarını Tamamlayarak Yurda Döndü

İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, ülkemizi temsilen 29-31 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın Strazburg kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel (Lokal) ve Bölgesel (Region) toplantılarına katılmak için gittiği Fransa'dan döndü.

İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, ülkemizi temsilen 29-31 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın Strazburg kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel (Lokal) ve Bölgesel (Region) toplantılarına katılmak için gittiği Fransa'dan döndü.

Raci Bayrak, toplantıyla ilgili şöyle konuştu:

"Merkezi Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan ve 1949 yılında kurulan Avrupa Konseyinin 47 üye ülkesi bulunmaktadır. Bünyesinde Bakanlar komitesi, Parlamenterler meclis yerel ve bölgesel yönetimler ve İnsan Hakları Mahkemesi bulunan konseyin Avrupa Birliğinden farklı bir yapısı vardır. Konseyin kuruluş amacı insan haklar, hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi savunmak idealleri üzerine kurulmuştur. Kongrenin sonbahar döneminin en büyük gündemi, Avrupa'daki ekonomik krizi ele almak krize bağlı olarak İspanya, İskoçya ve Yunanistan da ayrılıkçı hareketleri ön plana çıkması olmuştur. Raportörlerin bu ülkelerle ilgili hazırladıkları raporlar ile ayrıca Romen vatandaşlarının Avrupa'ya uyum entegrasyonu ile çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi gibi konularla Macaristan Arnavutluk ve Danimarka da ki yerel seçimlerin gözlemci raporları tartışılmıştır. Bizim açımızdan Avrupa'daki siyasi aşırılığa karşı mücadele ile nefret suçlarına ilaveten Türk delegasyonunun İslam'a fobinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gereği üzerinde durulmuştur. Ayrıca Kocaeli belediyesinin roman vatandaşlarımızla ilgili yaptığı sosyal proje konsey tarafından ödüle layık görülmüş ve bir tören ile ödülü büyük şehir belediye başkanına sunulmuştur. Bu süreç çerçevesinde Alman Büyük Elçisi Julius Georgluy'un Türk delegasyonuna verdiği kabulde Türk Alman dostluğu masaya yatırılmış 29 Ekim cumhuriyet bayramının toplantılara denk gelmesiyle Türk daimi büyük elçisi Rauf Engin Soysal'ın cumhuriyet bayramı resepsiyonuna iştirak ederek bu ülkedeki misyon şefleri ile Türk vatandaşlarımız ile birlikte Cumhuriyet bayramı coşkusu yaşanmıştır." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Raci Bayrak Strazburg Fransa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title